Το «αμαρτωλό»- και με τη βούλα του Εφετείου Αθηνών για το μυριο του Τσουκάτου της Siemens- σε…νέες περιπέτειες…

Οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Νίκος Παπανδρέου έθεσαν θέμα ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ – Αιχμές από Νάντια Γιαννακοπούλου, Παύλο Γερουλάνο 

(upd 4) Αναβρασμός επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής (9/6/2024), όπου το κόμμα τερμάτισε τρίτο μετά το ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, με κορυφαία στελέχη να αμφισβητούν ευθέως την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη και άλλα να αφήνουν αιχμές για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα.  
Μετά τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος -με επιστολή προς τα μέλη του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος- θέτει θέμα ηγεσίας και ζητά εσωκομματικές εκλογές εντός του 2024, ενώ και ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος εξελέγη πρώτος στις ευρωεκλογές με 123.294 σταυρούς, θέτει θέμα ηγεσίας και εκλογής νέου προέδρου από τη βάση.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πρότεινε τον Νίκο Παπανδρέου για επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ, παρά την πρωτιά του στις εκλογές.
Εκτιμάται ωστόσο ότι τις επόμενες μέρες θα θέσουν θέμα ηγεσίας και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 

Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται «restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς!», γράφει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, για να εισπράξει… αρνητική απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη. 
Ειδικότερα, «πηγές» του ΠΑΣΟΚ κλείνουν την πόρτα στην πρόταση Κωνσταντινόπουλου για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή ηγεσίας στο κόμμα λέγοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας. Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό».
Να σημειωθεί ότι και ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής Χαλκιδικής μιλώντας στο Talk Radio σημείωσε μεταξύ άλλων πως η «επιστολή Κωνσταντινόπουλου εκφράζει μια αυθεντική αγωνία».

Από την πλευρά του Ν. Ανδρουλάκη, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως το κόμμα «έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων». «Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες». Ξεκαθαρίζοντας πως «το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό».

Ν. Παπανδρέου: Ο λόγος άμεσα στους φίλους και στα μέλη για αλλαγή

Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει ευθέως ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Παπανδρέου.
«Οι ευθύνες στην πολιτική είναι αντικειμενικές. 
Την ευθύνη έχει η ηγεσία de facto και είναι αυτή η οποία απορρίφθηκε από το πολιτικό σώμα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του κόμματος σε άρθρο του στο protothema.gr και τονίζει ότι «σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, το λόγο πρέπει να έχουν άμεσα οι φίλοι και τα μέλη, η αληθινή βάση του ΠΑΣΟΚ. 
Τα προβλήματα μεγαλώνουν και η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει. 
Η ιστορία τους απρόθυμους τους αφήνει πίσω»