Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο να αγνοούνται

Εικόνες «χάους» κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ισπανία.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το πλημμυρισμένο μετρό της Μδρίτης, με το νερό να αναβλύζει μέσα από τις πόρτες ενός κινούμενου βαγονιού, μπροστά στα μάτια των έντρομων επιβατών.

Παράλληλα, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο να αγνοούνται, καθώς εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τον καιρό σε όλη την Ισπανία. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε τους δύο θανάτους, ενώ σημείωσε ότι εστάλησαν ελικόπτερα για τη διάσωση ανθρώπων, που αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην περιοχή του Τολέδο.

Η ξαφνική νεροποντή την Κυριακή και τα ξημερώματα της Δευτέρας μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια λάσπης που παρέσυραν αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων στις περιοχές της Μαδρίτης, της Καστίλλης – Λα Μάντσα, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Μάλιστα, σε πολλές περιοχές έπεσε και χαλάζι.

«Απλώς συνέχιζε να βρέχει και ήμασταν λίγο φοβισμένοι, αλλά ήμασταν σε εσωτερικούς χώρους, οπότε ήμασταν ασφαλείς», είπε η Ιζαμπέλα Στιούαρτ στο Reuters, μια Αμερικανίδα ιεραπόστολος που ζει στο Τολέδο καθώς έπαιρνε λεωφορείο.

Ένας άλλος κάτοικος του Τολέδο, ο Ρούμπεν Γκονζάλες, δήλωσε το εξής: «Μένω τέσσερα τετράγωνα μακριά και ήταν πολύ δυνατό. Όλα έχουν πλημμυρίσει.»

Στην περιοχή της Μαδρίτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν σχεδόν 1.200 περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δρόμοι, γραμμές μετρό και σιδηροδρομικές συνδέσεις υψηλής ταχύτητας έχουν κλείσει σε όλη την Ισπανία λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνέστησε την Κυριακή 3/9 σε όλους τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.