Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ

Θα ενισχυθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Θα ενισχυθούν οι ανασφάλιστοι υπερήλικες

Τις εξειδικεύσεις της αποκάλυψης θα κάνει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, εντός της ημέρας.

Επιπλέον 350 εκατ. ευρώ θα δοθούν στοχευμένα τον Δεκέμβριο σε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Όταν η οικονομία πάει καλά, μπορούμε να στηρίξουμε τους αδύναμους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα για δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ και χαμηλοσυνταξιούχους
«Σκοπός μας δεν είναι απλά να μειώσουμε τον πληθωρισμό αλλά να δούμε και σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να πετύχουμε μείωση τιμών. Εκεί κατατείνει και η προσπάθεια που κάνουμε με το 5% στα τρόφιμα. Η υπεραπόδοση του προϋπολογισμού είναι αποτέλεσμα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Θα δοθεί περαιτέρω στήριξη με βάση τις δημοσιονομικές αντοχές μας» τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος ανακοίνωσε:

Επιπλεόν 350 εκατ. ευρώ σε μια σειρά από παρεμβάσεις για να στηριχτούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας και συγκεκριμένα είπε:

«Το Δεκέμβριο θα δοθεί επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, σε δικαιούχους του ΟΠΕΚΑ θα υπάρξει αύξηση, θα αυξήσουμε κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ. Θα δοθούν 200 ευρώ σε 225.000 δικαιούχους ΑΜΕΑ του ΟΠΕΚΑ. Θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση και οι χαμηλοσυνταξιούχους που δεν είδαν προσωπική διαφορά. Θα τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω, όπως και οι ανασφάλιστοι συνταξιούχοι».