Το ενδιαφέρον στρέφεται, αυτονόητα, στην πρώτη ομιλία του νέου προέδρου. Μια ομιλία, που αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής ατζέντας του Στέφανου Κασσελάκη, τον τόνο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που προκρίνει, με την κυβέρνηση και τα μηνύματα, που θα στείλει στο εσωτερικό του κόμματός του και τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Εξίσου ενδιαφέρον, όμως, θα έχει και η «υποδοχή», που επιφυλάσσουν στο νέο τους πρόεδρο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Με κορυφαία στελέχη να αφήνουν αναπάντητο το ερώτημα περί ενότητας του κόμματος, θέτοντας επί της ουσίας προϋποθέσεις για τη διασφάλισή της και στη σκιά σειράς επιριτικών δηλώσεων, που έχουν προηγηθεί για το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι ενδεικτικός των προθέσεων ο λόγος, που θα διατυπώσουν κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. 

Σε εκκρεμότητα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει και ο ορισμός τομεαρχών, με τα πρόσωπα, που θα επιλεγούν να δίνουν, επίσης, το στίγμα των προθέσεων του Στέφανου Κασσελάκη. Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, πάντως, τα φώτα πέφτουν στην επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με τον χρόνο διεξαγωγής του συνεδρίου, που πλέον αποτελεί το σημείο αιχμής της εσωκομματικής αντιπαράθεσης, να βρίσκεται επί τάπητος. Από liberal.hr