Για κοίτα με στα μάτια και αγνόησε τη γίδα που έχω στην πλάτη»

«Για κοίτα με στα μάτια και αγνόησε τη γίδα που έχω στην πλάτη» τιτλοφορείται το editorial και υποστηρίζει ότι οι παραιτηθέντες υπουργοί, Παπασταύρου και Μπαλτάκος, πήγαν στο σπίτι Μαρινάκη σε γνώση του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε συνεννόηση μαζί του και επί της ουσίας επρόκειτο για «αγγελιοφόρους», όπως έχει αποκαλύψει το ΒΝ.
Παράλληλα στο υστερόγραφο του editorial εκτοξεύονται καρφιά κατά τόσο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 και το 2019, όπου αναφέρεται «ότι τα “συμφέροντα” που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο… 
Έχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο»

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Μαρινάκη μια πραγματικά ισχυρή κυβέρνηση δεν θα φοβόταν την από κοινού με την αντιπολίτευση διερεύνηση της υπόθεσης των Τεμπών, δεν θα αναζητούσε «εχθρούς», δεν θα «έδειχνε με το δάχτυλο» διαρκώς, και προφανώς στην αγωνία της κοινωνίας και την βαθύτερη επίγνωση για το διαχρονικό βάθος των προβλημάτων (και των ευθυνών) δεν θα απαντούσε απλώς και μόνο «ήταν ανθρώπινο λάθος».
Στη συνέχεια αναφέρεται στην επίσκεψη το βράδυ της Κυριακής (27/3/2024) στο σπίτι του Ευάγγελου Μαρινάκη των υπουργών και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου οι οποίοι υποχρεώθηκαν σε παραίτηση.
«Δεν είναι τυχαίο, ότι όλη αυτή η στάση του πρωθυπουργού προκαλεί μια ανησυχία ακόμη και στο εσωτερικό της ίδιας της κυβέρνησης, που έκπληκτη είδε, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, την αποπομπή από την κυβέρνηση δύο υπουργών επειδή πήγαν σε κοινωνική εκδήλωση προφανώς σε γνώση του πρωθυπουργού και σε συνεννόηση μαζί του, αποπομπή που δεν τήρησε τον κανόνα “δεν πυροβολούμε τον αγγελιοφόρο”», επισημαίνεται στο editorial.
Επίσης δίνεται απάντηση στον πρωθυπουργό για τα περί «οικονομικών συμφερόντων» που επιβουλεύονται την κυβέρνησή του.
«Η κυβερνητική στάση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση όχι μόνο με το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και με την κοινή λογική η προσπάθεια κατασκευής εχθρών με αναφορές σε οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, που επιβουλεύονται την “καλή” κυβέρνηση και κάνουν τα πάντα για να την κλονίσουν, είναι προκλητική, αλλά και επικίνδυνη, στο βαθμό που προδίδει τον τρόπο που αντιδρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην κριτική, στον έλεγχο, στην έρευνα που οφείλει να κάνει ο Τύπος, όταν ακριβώς τιμά το ρόλο του ως “τέταρτη εξουσία” και δεν τον ανταλλάσσει με αυτό του παράκεντρου εξουσίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Κέρδισα δύο φορές τη ΝΔ

Στο υστερόγραφο του editorial γίνεται σύνδεση «συμφερόντων» του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
«
ΥΓ Πάντως τα ”συμφέροντα” που δεν κατονομάζει ο πρωθυπουργός δεν κρύβονται, ούτε χρειάζονται κανέναν πληρεξούσιο
Έχουν εμφανιστεί, έχουν «μετρηθεί» σε εκλογές και το 2014 (με Μιχαλολιάκο) και το 2019 (με Βλαχάκο) και βγήκαν νικητές απέναντι σε πολύ προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ, που στήριζαν πρωθυπουργοί, όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μητσοτάκης», επισημαίνεται. 
Η εν λόγω αναφορά σχετίζεται με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2014 όπου υποψήφιος ήταν ο Βασίλης Μιχαλολιάκος και το δήμο κέρδισε ο Γιάννης Μώραλης, στενός συνεργάτης του εφοπλιστή και εκδότη αλλά και με τις δημοτικές εκλογές στον δήμο Πειραιά το 2019 όπου ο Γιάννης Μώραλης κέρδισε τον Νίκο Βλαχάκο.
Ο Ευάγγελος Μαρινάκης και το 2014 και το 2019αναδείχθηκε πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.


www.bankingnews.gr