Μεσίστια η σημαία στο υπουργείο Εξωτερικών, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύσσεται από σήμερα μέχρι και την 3η Μαρτίου με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, λόγω της πολύνεκρης τραγωδίας με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, μετά την σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη. Από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023, μεσίστια θα είναι η έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και θα ανασταλούν οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Μαντέψτε…
Σε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ προχώρησε, κατόπιν σχετικών οδηγιών, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την ευχές του νατοϊκού στρατηγείου χερσαίων δυνάμεων στην ‘Αγκυρα.

H ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων (LANDCOM), με έδρα την Σμύρνη, ανάρτησε στο λογαριασμό της στην πλατφόρμα “Χ”, συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή τον εορτασμό της λεγόμενης «Ημέρας της Νίκης», της επετείου δηλαδή που συμπίπτει με την ήττα των ελληνικών δυνάμεων στη Μικρά Ασία το 1922.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/eurokinissi