Τρία χρόνια συμπληρώθηκαν από το τραγικό δυστύχημα που συνέβη έξω από τη Βουλή με θύμα τον 22 χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, όταν η μηχανή στην οποία επέβαινε συγκρούστηκε με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της βουλευτή της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Λαλαούνης εγκαταλείφθηκε στο σημείο από τον οδηγό του οχήματος της Ντ. Μπακογιάννη.

Σήμερα Τρίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον νεαρό άνδρα, η μητέρα του, η αδελφή του, αλλά και πολλοί φίλοι του βρέθηκαν έξω από το κοινοβούλιο στο σημείο που άφησε τη ζωή του και άφησαν λουλούδια, κεριά και κουτάκια μπύρας που ήταν το αγαπημένο ποτό του.

Η αδερφή του Κατερίνα έγραψε στη διάβαση των πεζών στην πλαϊνή πύλη του Κοινοβουλίου το όνομα του Ιάσονα με λευκό σπρέϊ, ενώ οι φίλοι του άφησαν λευκά και κόκκινα λουλούδια στο σημείο. Πάνω στο πεζοδρόμιο πάλι με σπρέϊ η αδερφή του ζωγράφισε μια πεταλούδα. Την στιγμή εκείνη διακόπηκε η κυκλοφορία, ενώ ένας άνδρας απευθύνθηκε στην μητέρα του αδικοχαμένου νέου και είπε «Καλό ταξίδι Ιάσονα».

Κάποιοι διερχόμενοι οδηγοί σεβάστηκαν τη στιγμή για λίγα δευτερόλεπτα και προσπάθησαν να αποφύγουν να πατήσουν τα λουλούδια και το όνομα του παιδιού. Άλλοι πάλι αδιαφόρησαν και πέρασαν από πάνω σαν να μη συμβαίνει τίποτα.