Όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με τη μαφιόζικη εκτέλεση τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο συλλέγει η Αστυνομία προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες που «γάζωσαν» με 97 σφαίρες τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Τα κλιμάκια του τμήματος Ανθρωποκτονιών και Εκβιαστών βρίσκονται στο σημείο της αιματηρής επίθεσης και «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν βιντεοληπτικό υλικό.

Μάλιστα, ελέγχουν τις κάμερες γύρω από το βενζινάδικο που έγινε η εκτέλεση, στη συμβολή των οδών Φρατζή και Ηλία Ηλιού όχι μόνο από τη στιγμή της δολοφονίας εκτέλεση αλλά ερευνούν και υλικό των προηγούμενων ημερών. Εκτιμάται ότι οι εκτελεστές είχαν «προβάρει» την επίθεση τα προηγούμενα 24ωρα, όπως μετέδωσε το OPEN.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών από ανθρώπους της νύχτας ενώ πιστεύεται ότι στο τζιπ των εκτελεστών επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Σκληρό» πρόσωπο της νύχτας ο 44χρονος

Ένα από τα πιο σκληρά πρόσωπα της νύχτας ήταν ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης που έπεσε νεκρός από τα πυρά καλάσνικοφ στον Νέο Κόσμο.

Ήταν ο αρχηγός των Δυτικών και των Νοτίων Προαστίων. Έλεγχε επιχειρήσεις, επέβαλλε τον νόμο της νύχτας. Ήταν ο «εκτελεστής» για τους ανθρώπους της νύχτας. Η πλειοψηφία τον έτρεμε κάποιοι ήθελαν να τον βγάζουν από τη μέση και τα κατάφεραν.

Η εκτελεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη είναι ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου στη χώρα μας μετά την εκτέλεση Στεφανάκου. Οι εχθροί του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά το 2018 στον Πειραιά, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πριν ένα χρόνο έστηναν ξανά την εκτέλεση του, λίγο μετά τη δολοφονία του στενού συνεργάτη του «Θείου Τζο». Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα όχημα – οπλοστάσιο στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο.

Προετοίμαζαν το χτύπημα αλλά δεν πρόλαβαν. Τότε είχε πάρει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα προστασίας. Η εντολή όμως ήταν ξεκάθαρη: «Τον θέλω νεκρό».

Για τη δολοφονία αυτή χρειάστηκαν 4 εκτελεστές ώστε να είναι σίγουρος ο ηθικός αυτουργός ότι ο Βαγγέλης Ζαμπούνης θα πέσει νεκρός. 4 ακριβά πληρωμένοι δολοφόνοι γάζωναν για δευτερόλεπτα τον άλλωτε σκληρό της νύχτας το όνομα του οποίου έχει πέσει δεκάδες φορές στο τραπέζι ως ηθικού αυτουργου Εκτελέσεων στη χώρα μας.

Το ξεκαθάρισμα αυτό φέρνει αναταράξεις στη νύχτα, αφήνει «ορφανά» και ισχυροποιεί ομάδες.από makeleio.gr