Ουδεμία συζήτηση χωρεί περί της βαρβαρότητας και των φρικαλεοτήτων της Χαμάς κι όχι μονάχα στην παρούσα διένεξη, ωστόσο.. Είναι δυνατόν οι Δυτικοί να λησμονούν…μονοκοντυλιά τα πάθη του Παλαιστινιακού λαού απ το 50 μέχρι σήμερα; Χωρίς πατρίδα , διωκόμενοι ανηλεώς κάποτε,δεν αξίζουν τέτοιας μεταχειρίσεως ούτε φυσικά οι Ισραηλινοι αυτής της…αμνηστίας..Έχουν διαπράξει κι εκείνοι απίστευτες αγριότητες που ξεσήκωσαν εύλογα την διεθνή κοινότητα μετά από τις παρεμβάσεις του ιστορικού ηγέτη του παλαιστινιακού λαού Γιάσερ Αραφατ…Μην φτάσουμε λοιπόν στο ..άλλο άκρο όπως ο Μακρον σήμερα, διότι η ιστορία εκδικείται..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση τη Χαμάς και καταδίκασε τις ωμότητες που διαπράττονται σε βάρος του ισραηλινού λαού, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς τους Γάλλους πολίτες το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Χαμάς είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που επιζητά το θάνατο και τον αφανισμό του ισραηλινού λαού», δήλωσε ο κ. Μακρόν.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Μακρόν υπεραμύνθηκε της στάσης του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως «έχει κάθε δικαίωμα να προστατέψει την επικράτειά του, εξολοθρεύοντας τρομοκρατικές ομάδες».

Όπως είπε ο Γάλλος Πρόεδρος, συνολικά 13 Γάλλοι πολίτες έχουν σκοτωθεί από τις επιθέσεις των τρομοκρατών της Χαμάς τις τελευταίες έξι ημέρες και πρόσθεσε ότι τόσο η χώρα του όσο και το Ισραήλ βρίσκονται σε συντονισμό, με στόχο τον επαναπατρισμό άλλων 17 Γάλλων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την επόμενη ημέρα στην περιοχή, ο Εμανουέλ Μακρόν υπογράμμισε πως η όποια πρόταση για ειρήνευση θα πρέπει να εγγυάται τόσο υπέρ του Ισραήλ όσο και για ένα κράτος των Παλαιστινίων.