Αγόρια και κορίτσια αντιμετωπίζουν απειλές, εκφοβισμό ακόμα και επιθέσεις και ξυλοδαρμούς
Τον τρόμο από τους ίδιους τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζονται τα έδρανα των σχολών βιώνουν φοιτητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) οι οποίοι εναντιώνονται στις καταλήψεις.

Είναι ενδεικτικό ότι αγόρια και κορίτσια αντιμετωπίζουν απειλές, εκφοβισμό ακόμα και επιθέσεις και ξυλοδαρμούς! Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να σπάσουν μια καρέκλα στο κεφάλι ενός φοιτητή που ήθελε να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα και να μην γίνει κατάληψη.

Για όσα γίνονται στο ΑΠΘ μίλησε στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης Status fm 107,7, φοιτητής στο 3ο έτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου. Σε όλες τις συνελεύσεις όταν ανεβαίνει κάποιος στο βήμα για να εκφράσει τη γνώμη του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και να αντιδράσεις στις καταλήψεις δέχεται γιουχαΐσματα, βρισιές και εκφοβισμό. Βλέπαμε φοιτήτριες από το 1ο και 2ο να προσπαθούν να μιλήσουν και να τρέμουν ολόκληρες και μετά στην ψηφοφορία ψήφιζαν λευκό γιατί δεν τολμούσαν να πουν όχι στην κατάληψη. Οι παρατάξεις που θέλουν κατάληψη φέρνουν έξω από το αμφιθέατρο κόσμο εκτός πανεπιστημίου και μας τρομοκρατούν.

Χαρακτηριστικά στη συνέλευση που έγινε προχθές στου Πολιτικούς Μηχανικούς η οποία διήρκησε 9 ώρες, υπήρχαν έξω από το αμφιθέατρο κουκουλοφόροι και άνθρωποι αριστερών παρατάξεων, σταματούσαν τους φοιτητές και τους εκφόβιζαν λέγοντάς τους ότι αν ψηφίσουν κατά της κατάληψης θα τους θυμούνται. Όσοι εξέφρασαν στο βήμα την άποψη να μην γίνει η κατάληψη τους πετούσαν αυγά και κάποιους τους έκαναν κεφαλοκλείδωμα και τους χτυπούσαν. Έσπασαν ολόκληρη καρέκλα στο κεφάλι ενός φοιτητή του Πολιτικού Μηχανικού. Εμείς δεν εκφράσαμε άποψη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Είμαστε κατά της κατάληψης. Θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές για να συνεχίσουμε τις σπουδές μας».

Ο φοιτητής τονίζει πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την Πρυτανεία και την αστυνομία παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν τι συμβαίνει.

«Η Πρυτανεία, οι πρόεδροι των σχολών, η Κοσμητεία, κανένας δεν βγαίνει να πάρει θέση για τις καταλήψεις. Δεν φωνάζουν καν την Αστυνομία. Υποτίθεται ότι βγήκαν καινούριοι νόμοι αλλά δεν εφαρμόζεται τίποτα. Εμείς καλέσαμε την Αστυνομία αλλά δεν ήρθε κανείς. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση», ανέφερε ο φοιτητής.