ο πρωθυπουργος ο οποιος ευθύνεται βαρύτατα για το όργιο αισχροκέρδειας-γράφαμε-που επικρατεί μέχρι και αυτήν την ώρα στην αγορά τροφίμων..

Προς την καθιέρωση πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του στη σύσκεψη που διεξήχθη στο Μέγαρο Μαξίμου για το νέο πλαίσιο μέτρων κατά της ακρίβειας. Στις 12:30 αναμένεται η εξειδίκευση των μέτρων από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το βρεφικό γάλα, και θα μπει πλαφόν στο περιθώριο του μεικτού κέρδους,  όπου είναι παντελώς αδικαιολόγητες οι ακριβότερες τιμές σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Παράλληλα, σημείωσε ότι  εκτός αυτού θα δοθεί έμφαση σε ό,τι αφορά τις τιμές στα απορρυπαντικά, τα αφρόλουτρα, τα σαμπουάν, τα καθαριστικά σπιτιού, τις βρεφικές πάνες,  τις οδοντόπαστες ενώ μέριμνα θα υπάρξει και για τα οπωροκηπευτικά.

«Οι παρεμβάσεις στοχεύουν σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγων, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας το όφελος στον καταναλωτή», επισήμανε, ενώ για το πλαφόν στο περιθώριο του μικτού κέρδους είπε θα υπάρξει «ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε τιμές λογικές με την Ευρώπη επίπεδα με στόχο να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές και να προστατεύουμε τους καταναλωτές».

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προστατέψει τα νοικοκυριά.

Εξάλλου, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι μας των βασικών – προϊόντων που αποτελούν το καλάθι του νοικοκυριού μας,  έχουν βοηθήσει πολύ καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις και έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

Απόρροια αυτών, συνέχισε είναι να «έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

«H οικονομική επιβάρυνση και των νέων νοικοκυριών μας απασχολεί», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε τα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση με τις ενισχύσεις των εισοδημάτων  των νέων οικογενειών.

«Θυμίζω ότι από το 2019 η κυβέρνηση αυτή θέσπισε εφάπαξ βοήθημα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας. Αυτό βοηθάει πολύ μια οικογένεια με τα πρώτα έξοδα.

Έχουμε δρομολογήσει και άλλες πρωτοβουλίες όπως η αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, η αύξηση των επιδομάτων παιδιού για δημοσίους υπαλλήλους, η αύξηση της άδειας μητρότητας.

Άρα και τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στη συνέχεια είναι στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας αντιλαμβανόμενοι πλήρως το βάρος που συνεπάγεται για μια οικογένεια η απόκτηση ενός παιδιού», τόνισε.