Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού – Ο 45χρονος δράστης διέφυγε και παραμένει ασύλληπτος – Σε εξέλιξη η εκκένωση του σταδίου Roi Beaudouin στο Heyzel

Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Το Βέλγιο έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες ανέβηκε στο ύψιστο επίπεδο (το «4»), στο υπόλοιπο Βέλγιο ανέβηκε (στο «3»).


Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ ντε Κρο με μήνυμά του στο Χ, ζήτησε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε «επαγρύπνηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες θα λειτουργήσουν με τηλεργασία, τα κτίρια θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστό θα παραμείνει και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Σε εξέλιξη η εκκένωση του σταδίου Roi Beaudouin στο Heyzel
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση του σταδίου Roi Beaudouin στο Heyzel, όπου βρίσκονται πάνω από 35.000 φίλαθλοι, μεταδίδει η βελγική τηλεόραση.


Για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, οι φίλαθλοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν εντός του σταδίου για πάνω από δύο ώρες. Η αποχώρησή τους γίνεται σε ατμόσφαιρα ηρεμίας, αναφέρουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Ο αγώνας για τα προκριματικά του Euro 2024 μεταξύ Βελγίου και Σουηδίας διεκόπη οριστικά στο ημίχρονο για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεση ενόπλου κοντά στο κέντρο των Βρυξελλών (Πλας Σεντκλέρ), όπου σκότωσε δύο Σουηδούς φιλάθλους και τραυμάτισε σοβαρά οδηγό ταξί, που νοσηλεύεται, πάντως εκτός κινδύνου.