…με το οποιο σχέδιο των Μπαιντεν -Νετανιάχου που κατουσιαν θα σημάνει τον εκτοπισμό τους απ τις πατρογονικές εστίες όπως έγινε και με την εισβολή του Αττιλα στην μαρτυρική Κύπρο..Μας..μύριζε από νωρίς αυτή η επίθεση της Χαμάς και το αμε επισημάνει εγκαίρως..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παρόλο που η χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, ΗΠΑ και Ισραήλ σχεδιάζουν την επόμενη ημέρα στον Παλαιστινιακό θύλακα χωρίς την παρουσία της Χαμάς. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg το οποίο επικαλείται αμερικάνικες πηγές, τα σχέδια περιλαμβάνουν την εγκατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας μιας υποστηριζόμενης από τον ΟΗΕ μεταβατικής κυβέρνησης και με την εμπλοκή αραβικών κυβερνήσεων. Οι σχετικές διαβουλεύσεις βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο και εξαρτώνται από τις εξελίξεις όπως το εύρος της επιτυχίας της αναμενόμενης χερσαίας επιχείρησης του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφεραν οι αξιωματούχοι στο πρακτορείο ζητώντας να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Και υπογράμμισαν ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα χρειαζόταν στήριξη από αραβικά κράτη της περιοχής, που δεν είναι δεδομένη.

Οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν κατ’ επανάληψη ξεκαθαρίσει ότι δεν αποσκοπούν σε μια κατοχή της Λωρίδας της Γάζας, αλλά έχουν επίσης πει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν παραμονή στην εξουσία της Χαμάς μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοί της στις 7 Οκτωβρίου σκοτώνοντας 1.400 Ισραηλινούς και πιάνοντας περί τους 200 ομήρους.

Η πρόκληση της επίτευξης των δύο αυτών στόχων ενέτειναν τις ανησυχίες στην Ουάσιγκτον ότι το Ισραήλ δεν έχει μελετήσει επαρκώς τι θα γίνει μετά τη χερσαία επίθεσης. ΟΙ ΗΠΑ ανησυχούν επίσης ότι μια επίθεση στη Γάζα χωρίς ξεκάθαρο στόχο πέρα από την ανατροπή της Χαμάς θα μπορούσε να μετατρέψει τη σύρραξη σε περιφερειακό πόλεμο.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΙΔΟΥ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΙΣ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Και το 1974 φάνηκε…αιφνιδιασμός αλλά υπήρξε ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ…. Πάμε για…προμελετημένη ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ των Παλαιστίνιων;

 ΟΚΤ 14, 2023

A fireball erupts during Israeli bombardment of Gaza City on October 9, 2023. Israel imposed a total siege on the Gaza Strip on October 9 and cut off the water supply as it kept bombing targets in the crowded Palestinian enclave in response to the Hamas surprise assault it has likened to the 9/11 attacks. (Photo by MAHMUD HAMS / AFP)

Απ την αρχή καταθέσαμε την έκπληξη και την ..υποψία μας συνάμα για την έκταση του αιφνιδιασμού·(;) της περιβόητης Μοσαντ στην επίθεση τις Χαμάς όταν μάλιστα ένα τόσο σοβαρό εγχείρημα απαιτεί μήνες σοβαρής προετοιμασίας , μεταφοράς όπλων, δυνάμεων κτλ στα επίκαιρα σημεία στη Γάζα..Επίσης στη συνέχεια ,στηλιτεύσαμε τις φρικαλεοτητες της Χαμάς αλλά και την αγριότητα της σαν ….έτοιμης από καιρό Ισραηλινής αντιδράσεως ,αλλά και τον κυνισμό της απροκάλυπτης προθέσεως των δυνάμεων του Τελ Αβιβ να μην μείνει…Παλαιστινιακό ρουθούνι στην περιοχή… Το 1974 , το τραγικό δικό μας 1974 ,όλα φάνηκαν αιφνιδιαστικά αλλά απεδείχθησαν καλά μελετημένα από Αμερικανούς-Βρετανους, Τούρκους ,Έλληνες παλαιοπολιτικους και τον μοιραίο Μακάριο,με στόχο την «Παλινόρθωση» στην Ελλάδα, αμαλωμασι του Κυπριακού εδάφους, για να μην θυμηθούμε το 1922 του εθνικού ολετηρα Μπενυ Σελον…Μηπως, λέμε μήπως πάμε για Εθνοκάθαρση από …πριν σχεδιασμένη με όχημα την Χαμάς εν άγνοια τις προφανώς όπως το 1974 έγινε με Ιωαννιδη; Δείτε το ρεπορτάζ που ακολουθεί και τις αυριανές «Ρηξεις» ζωντανά γύρω στις 22:00..

Tzafnews.gr