Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει μεσίστια έξω από την πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα. Την ίδια ώρα, περίπου 15 δημοσιογράφοι και τεχνικοί από μεγάλα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ κατακλύζουν κάθε γωνιά του γραφείου του νέου πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής Γιούσεφ Ντόρχομ, για να παρακολουθήσουν την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε εντός λίγων ωρών, με αφορμή την αιματηρή επίθεση που δέχτηκε το νοσοκομείο Al Ahla στη Γάζα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Ντόρχομ, αφού κατήγγειλε με τον πιο σθεναρό τρόπο την επίθεση στο νοσοκομείο τόνισε ότι τα θύματα της επίθεσης έχουν ανέλθει στα 1.000. Όπως τόνισε, ο βομβαρδισμός έγινε από ισραηλινά αεροσκάφη και η πλειοψηφία των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά.

Η Ελλάδα μπορεί να παίξει σημαντικό και θετικό ρόλο

Ιδιαίτερη αξία έχει η έκκληση που απηύθυνε προς την ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας να μεσολαβήσει στον ισραηλινό πρωθυπουργό ώστε να σταματήσει η επίθεση του Ισραήλ στους άμαχους κατοίκους της Γάζας.

«Απευθύνω έκκληση στη φίλη ελληνική κυβέρνηση, στην Ελλάδα που υπήρξε και είναι ιστορικά φίλη του παλαιστινιακού λαού, να μη δώσει νομιμοποίηση στα εγκλήματα του Ισραήλ εναντίον του λαού μας. Η Ελλάδα έχει ιστορικά ταχθεί υπέρ των δίκαιων υποθέσεων, υπέρ του διεθνούς δικαίου και υπέρ του δίκαιου και νόμιμου αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Καλώ την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου ώστε να σταματήσει άμεσα αυτός ο πόλεμος κατά του λαού μας», τόνισε ο κ. Ντόρχομ.

karditsastakra