Με εκτενές άρθρο της η βρετανική «The Telegraph» παρουσιάζει την ΕΕ ως «τελειωμένη» και σε απόλυτη σήψη και παρακμή.

Είναι γεωπολιτικά ανίκανη και καταδικασμένη να πεθάνει ενώ την κυβερνούν τριτοκλασσάτοι πολιτικοί.

Μάλιστα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ασθένειά της είναι ανίατη και η κατάστασή της μη αναστρέψιμη.

«Μπορεί κανείς να θρηνήσει για την παλιά Ευρώπη και να θρηνήσει την πτώση της.

Η σήψη είναι πολύ προχωρημένη και η φθορά πολύ βαθιά: η αδράνεια, η ασυδοσία, ο νοσηρός ειρηνισμός και το μίσος για τον εαυτό της είναι πολύ βαθιά ριζωμένες και αυτή η θανατηφόρα σπείρα δύσκολα μπορεί να σταματήσει.

Η Ευρώπη ήταν κάποτε η πλουσιότερη και πιο ανεπτυγμένη ήπειρος, αλλά τώρα είναι στο τέλος της:

Η ταπεινωτική παρακμή της είναι ήδη εμφανής στον υπόλοιπο κόσμο και μόνο οι ίδιοι οι παραπλανημένοι Ευρωπαίοι δεν την αντιλαμβάνονται.

Επιπλέον, τα κακά της η καταστροφική οικονομική αποτυχία, η πλήρης γεωπολιτική ανικανότητα και η μεταναστευτική κρίση έχουν ήδη διογκωθεί.

Το πρόβλημα είναι πολύ περίπλοκο και πολύ μεγάλο για τις τριτοκλασσάτες πολιτικές ελίτ της Ευρώπης να σκεφτούν ακόμη και μια λύση, ειδικά εκείνοι οι εγωμανείς και οι δημαγωγοί στην πολιτική που ηγήθηκαν με τέτοια απελπισία της κοινωνικής αποσύνθεσης, της «αποανάπτυξης», των στρατευμάτων του Ποτέμκιν και των φρικτών δημογραφικών στοιχείων.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και αλλού βρίσκονται στο χείλος της κοινωνικής έκρηξης, με τους αγρότες να έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί.

Υπάρχει μόνο ένας νικητής στην αντιπαλότητα 248 ετών μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της παλιάς Ευρώπης.

Δεν υπάρχει επιστροφή για την ευρωπαϊκή ήπειρο, γιατί η Ευρώπη έχει καταστρέψει τον εαυτό της, με την πεποίθηση ότι είναι απαραίτητο να κλείσουν επιτυχημένες βιομηχανίες και να σπρώξουν τους ανθρώπους στη φτώχεια για να σωθεί ο πλανήτης:

«Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για μια ευρωπαϊκή ήπειρο που έχει ασπαστεί τον μηδενισμό, τον μεταχριστιανικό παγανισμό, τον ανελευθερισμό και την πολιτική του φθόνου, που πιστεύει ότι η διάσωση του πλανήτη απαιτεί το κλείσιμο επιτυχημένων βιομηχανιών και την φτωχοποίηση του λαού της, που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό και δεν θα μεταρρυθμίσει το κράτος πρόνοιας».

Ο πληθυσμός της ΕΕ θα κορυφωθεί στα 453,3 εκατομμύρια σε δύο χρόνια και στη συνέχεια θα πέσει στα 419,5 εκατομμύρια μέχρι το 2100, παρά την μαζική μετανάστευση, προβλέπει η Eurostat.

Ο πληθυσμός θα γεράσει δραστικά, λόγω της κατάρρευσης του ποσοστού γεννήσεων.

Τα κράτη πρόνοιας θα εκραγούν, με τους φόρους να εκτοξεύονται στους νεότερους για να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη και τις συντάξεις των ηλικιωμένων.

Η μόνη απάντηση των ευρωελίτ, ακόμη περισσότερη μετανάστευση, θα ενδυναμώσει τους δυνητικά επικίνδυνους εξτρεμιστές»