Στην Αγχίαλο «χτύπησε» η «πύρινη λαίλαπα» και μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τις εκρήξεις βομβών! Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου «χτύπησε» η «υδάτινη λαίλαπα» με αποτέλεσμα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού βρέθηκαν βυθισμένα στο νερό!

Η βροχή μετέτρεψε σε λάσπη τους χώρους στάθμευσης των ελικοπτέρων. Αποτέλεσμα; Κάποια ελικόπτερα κόλλησαν, κάποια άλλα βούλιαξαν στη λάσπη.

Η μονάδα κατέφυγε σε «εξωτερική» βοήθεια, ζητώντας από την Περιφέρεια να συνδράμει ώστε να απομακρυνθεί η λάσπη και τα συσσωρευμένα νερά από την πίστα των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ τα ελικόπτερα παραμένουν λειτουργικά.

Νωρίτερα, το taxydromos.gr μετέδωσε ότι είχε πλημμυρίσει η 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ορμητικά νερά από τον Πηνειό που έσπασαν…. έχουν κατακλύσει ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην Αεροπορία Στρατού.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στρατιωτικά οχήματα συγκεντρώθηκαν στην πύλη του Στρατοπέδου, ενώ τα αμερικανικά ελικόπτερα που σταθμεύουν μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ βρίσκονται σε ειδικό χώρο που έχει κατασκευαστεί για αυτό τον σκοπό.

makeleio