Το St. Nikolas συνδέεται με την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Empire Navigation, που έχει έδρα στη Αθήνα, στη λεωφ. Βουλιαγμένης 

(upd) Συναγερμός έχει σημάνει στον ναυτιλιακό κλάδο παγκοσμίως, καθώς ένα ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο που έπλεε στον Κόλπο του Ομάν φέρεται να καταλήφθηκε από άτομα με στρατιωτικές στολές, σήμερα 11 Ιανουαρίου. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες στο πλήρωμα του τάνκερ βρίσκεται και ένας Έλληνας.
Η United Kingdom Maritime Trade Operations, του Βασιλικού Ναυτικού, που παρέχει προειδοποιήσεις στους ναυτικούς στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι το περιστατικό ξεκίνησε νωρίς το πρωί στα ύδατα μεταξύ Ομάν και Ιράν σε μια περιοχή που διέρχεται από πλοία που εισέρχονται και βγαίνουν από τα στενά του Ορμούζ.
Περιέγραψε ότι έλαβε μια αναφορά από τον υπεύθυνο ασφαλείας του δεξαμενόπλοιου ότι άκουγε «άγνωστες φωνές μέσω τηλεφώνου» και είπε ότι οι περαιτέρω προσπάθειες επικοινωνίας με το πλοίο απέτυχαν.
Εν τω μεταξύ, η βρετανική ιδιωτική εταιρεία πληροφοριών Ambrey είπε ότι «έξι στρατιωτικοί» επιβιβάστηκαν στο δεξαμενόπλοιο St. Nikolas.