Κόκκινος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει των παρελάσεων για την επέτειο της εθνεγερσίας.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από την έκκληση των οικογενειών του Νίκου και του Δημήτρη Πλακιά που έχασαν τρία κορίτσια στα Τέμπη, τις δίδυμες Χρυσή και Θώμη και την ξαδέρφή τους, Αναστασία, που απαιτούν να μην παρευρεθεί βουλευτής του Μητσοτάκη στην εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια της παρέλασης! Αν η βουλευτής αποφασίσει να παρευρεθεί, τότε κανείς να μην γυρίσει το κεφάλι προς την εξέδρα των επισήμων..

Ο Νίκος Πλακιάς μάλιστα με ανάρτηση του, ζήτησε η ίδια ενέργεια «να γίνει σε όλους τους νομούς σε όλη την Ελλάδα όπου θα βρίσκονται Βουλευτές της πλειοψηφίας που έλαβαν μέρος στην Εξεταστική και ψήφισαν την αθώωση των πραγματικών υπευθύνων»!

Το κάλεσμα των συγγενών των νεκρών παιδιών, πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας, καθώς ήδη έχει αναδημοσιευθεί χιλιάδες φορές και αναπαραχθεί σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολίτες.

Οι διαστάσεις που παίρνει η συγκεκριμένη κινητοποίηση υποχρέωσαν το Μαξίμου να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη, προκειμένου να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν.

Ζητήθηκε μάλιστα από συγκεκριμένους βουλευτές της περιφέρειας, να βολιδοσκοπήσουν την τοπική κοινωνία και να πράξουν ανάλογα, αναφορικά με την παρουσία τους ή μη στην παρέλαση!

newsbreak