Οι πληροφορίες μας λένε ότι πριν τις ευρωεκλογές θα είναι έτοιμη και η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και θα βγάλει το πρώτο της φύλλο. 
Θα είναι μία έκδοση αντι-μητσοτακική που θα στηρίζει φουλ τον Στέφανο Κασσελάκη. 
Θυμίζουμε ότι καμία άλλη εφημερίδα πλην της Αυγής δεν στηρίζει τον Κασσελάκη. 
Η ΕΦ.ΣΥΝ είναι κεντροαριστερή αλλά στηρίζει την εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.

Σκληρή αρθρογραφία κατά Μητσοτάκη

Η έκδοση της Ελευθεροτυπίας θα έχει σκληρή αρθρογραφία για τον Μητσοτάκη και τους υπουργούς του. 
Γι’ αυτό το λόγο στην συντακτική ομάδα θα μαζευτούν όλοι οι διάσημοι αντι-μητσοτακικοί αρθρογράφοι, πολλοί από αυτούς είχαν συνεργασία και με την παλιά Ελευθεροτυπία του Τεγόπουλου. 
Επίσης, ήδη έχουν οχληθεί και συνεργάτες της εφημερίδας Εφ.Συν για να ενσωματωθούν στη νέα έκδοση και θα έχουμε επίστροφή «στην μαμά εφημερίδα». 
Γενικά θα δούμε μία σκληρή σύγκρουση των δύο εφημερίδων για το ποιος θα εκπροσωπήσει καλύτερο τον Κεντροαριστερό χώρο.
Θα υπάρξει και Κυριακάτικη έκδοση με πολλές προσφορές και ένθετα (βιβλία και cd) ενώ θα λειτουργήσει και ο ιστότοπος www.enet.gr με σκοπό να γίνει το νέο trend στους κενροαριστερούς ψηφοφόρους. 

Τέλος οι σχέσεις με τον Μητσοτάκη

Πολιτικοί παράγοντες λένε ότι στην ευρύτερη συμφωνία Μαρινάκη- Κασσελάκη είναι το νέο εκδοτικό εγχείρημα να καλύψει το κενό που ενδεχομένως να αφήσει το κλείσιμο του καθημερινού φύλου της Αυγής.
Όσον αφορά το ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο»υπάρχουν σκέψεις να πουληθεί και να το πάρει εταιρεία συμφερόντων Μαρινάκη ή αλλιώς να κλείσει και οι εργαζόμενοι να προσληφθούν στο νέο εκδοτικό εγχείρημα.
Όλα αυτά προφανώς σημαίνουν το κλείσιμο μιας εποχής όπου το Μαξίμου και ο εφοπλιστής είχαν αγαστές σχέσεις.
Μία σειρά από γεγονότα το επιβεβαιώνουν. 
Πλέον, όλα συνηγορούν ότι ο επιχειρηματίας απεργάζεται την πτώση του Μητσοτάκη μέσα από συστηματική αντιπολίτευση με φόντο τις εθνικές εκλογές του 2027 και την «επένδυση» στον Στέφανο Κασσελάκη με παράλληλη αποδόμηση των εσωκομματικών του αντιπάλων (Τσίπρα, Ανδρουλάκη κ.α). 

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr