Ονειδος για όλους αυτούς τους κυριους που διαχειρίστηκαν εδώ και πολλά χρόνια τα δημοτικά πράγματα η νέα αύξηση των δημοτικών τελών σε μια εποχή δύσκολη για τους πολίτες..Δείτε το ρεπορτάζ απ το epiruspost..

Σημαντικές αυξήσεις στα ανταποδοτικά  τέλη καλείται να εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μετά μάλιστα από αρκετά χρόνια όπου οι τιμές είχαν παραμείνει σταθερές.

Η αρχή για τις δύσκολες αποφάσεις θα γίνει στην Δημοτική Επιτροπή που συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη.

Η υπηρεσιακή εισήγηση που έχει ήδη διανεμηθεί στα μέλη της προβλέπει δίνει μία καλή γεύση των αυξήσεων που έρχονται και αποδίδονται στο ενεργειακό κόστος.

Το μεγαλύτερο βάρος των αυξήσεων αυτών θα πληρώσουν οι κάτοικοι της πόλης ενώ σταθερά προβλέπεται να μείνουν τα τέλη για Σταυράκι, Νεοχωρόπουλο και Μάρμαρα.

Αυξήσεις επίσης θα υπάρξουν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, μικρότερης όμως κλίμακας.

Οι νέες τιμές που εισηγείται η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου για τις κατοικίες είναι οι ακόλουθες:EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • teli

Από τα στοιχεία που παραθέτει προκύπτει ότι η μεγαλύτερη δαπάνη –ανέρχεται στα  4,2 εκατομμύρια ευρώ- αφορά στην εισφορά υπέρ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων. Αφορά δηλαδή στη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται το κόστος της αποκομιδής καθώς αυτό καλύπτεται είτε από την υπηρεσία του Δήμου είτε από ιδιώτες μέσω άλλων συμβάσεων.

Επίσης υπολογίζεται στο ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ το αντίτιμο γα το ηλεκτρικό ρεύμα και τον φωτισμό οδών, πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

Αυτά είναι και τα δύο μεγαλύτερα μεγέθη στον πίνακα των δαπανών που το καθένα από την πλευρά του συμβάλλει για την αύξηση των ανταποδοτικών τελών.

Μετά την απόφαση της Δημοτικής  Επιτροπής την Τρίτη θα ακολουθήσει η οριστική έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στις 29 του μήνα.