Πέρασε σχετικά “απαρατήρητη” μια εντελώς εθνοκτόνα και απαράδεκτη δήλωση της Κατ. Σακελλαροπούλου για την ουσιαστικά αυτόματη απόδοση ελληνικής ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ σε κάθε αλλοδαπό στη χώρα μας. Και πέρασε σκόπιμα στα χαμηλά διότι ο στόχος είναι να γίνει ύπουλα και σταδιακά η προετοιμασία του εδάφους μέσω της προπαγάνδας και της πλύσης εγκεφάλου για να υπάρξει -ως κερασάκι στην τούρτα- και η αφαίρεση του τελευταίου σχετικού εμποδίου που υπάρχει σήμερα στο Σύνταγμα για τη διάπραξη ενός τέτοιου νέου εγκλήματος.

Όμως, μην νομίζετε ότι με τη φόρα που έχουν πάρει θα τους εμποδίσει το άρθρο του Συντάγματος. Έχουν στο συρτάρι μια “κρυφή” εγκύκλιο που ανοίγει ήδη δρόμο για την αναγνώριση ελληνικής ιθαγένειας σε κάθε καρυδιάς καρύδι που εισέρχεται λαθραία και παράνομα στην Ελλάδα. Και με βάση αυτές τς αλχημείες τους δρομολογούν κάτι …ανάλογο όπως με τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Ενώ υπάρχει η σαφής απαγόρευση του αρθρου 16, το καταπατούν σήμερα κάνοντας επίκληση κάποιων ….γνωματεύσεων και εγκυκλίων για να προωθήσουν τις μπίζνες της οικογένειας Μητσοτακη και στον τομέα αυτο.

Κατά τρόπο παράλληλο και αντίστοιχο, παραδίδουν την Ελλάδα και στους λαθρομετανάστες που μπορούν πια γεννοβολώντας ασύδοτα να αποκτούν αυτόματα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι η δήλωση Σακελλαροπούλου έγινε και αυτό στο προ ημερών συνέδριο της “Καθημερινής” από όπου παρέλασε μέχρι και ο Τσίπρας για να …ζητήσει συγγνώμη ή η Μπακογιάννη αγκαλιά με τον Κοτζιά για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτή η “κρυφή” εγκύκλιος έχει την υπογραφή του (γνωστού) Άγγελου Συρίγου που ήταν αρμόδιος γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών στην κυβέρνηση του άλλου ….πατριώτη Αντωνάκη Σαμαρά που τώρα τον έχει πιάσει κι αυτόν ο όψιμος πόνος για τη λαθρομετανάστευση. Τα ίδια παραμύθια που λέει ενώ είναι επίσης εκείνος επί των ημερών του οποίου, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του μπαμπά Μητσοτάκη, άνοιξε τα σύνορα για να μπουκάρουν οι πρώτες μαζικές ορδές Αλβανών ποινικών και κατσαπλιάδων.

Ο Ευάγγελος (Άγγελος) Συρίγος, ο σημερινός βουλευτής και πρώην υφυπουργός του Κούλη -που πρόσφατα ζήτησε και την …αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης και άλλες ενδοτικές βλακείες- είναι αυτός που υπογράφει το 2013 ως τότε γεν. γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, με την οποία θεσπίζει προς όλα τα Σχολεία της χώρας την ενιαία χρήση του όρου «ιθαγένεια» _-ταυτίζοντας την από κάθε άποψη και με την έννοια της “υπηκοότητας” τους μαθητές ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής. Διαβαζοντας την με προσοχή δ-απιστώνουμε την προετοιμασία του εθνομηδενισμού που ταλανίζει τη Νέα Δημοκρατία που ξεκίνησε από δεκαετίας και βάλε, επί Αντ. Σαμαρά…