Νετανιάχου: «Θα πληρώσουν σκληρό τίμημα»

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο. Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε στους συνομιλητές του, στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα. Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη στον πόλεμο».

Ισοπεδώνεται η Γάζα – Εκατόμβη νεκρών και από τις δύο πλευρές

Νωρίτερα Δυνάμεις Άμυνας του Ισραήλ (IDF) έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο από τις αεροπορικές επιδρομές που έκαναν τις τελευταίες ώρες εναντίον της Χαμάς στη Γάζα.

Το από αέρος βίντεο- σύμφωνα με το CNN- από τις πυραυλικές επιθέσεις που έδωσε στη δημοσιότητα το IDF δείχνει τις ισχυρές εκρήξεις που προκαλούνται από τα πλήγματα. Μεταξύ των στόχων είναι κάτι που μοιάζει γραμμή ηλεκτροδότηση, ενώ πολλά άτομα φαίνονται πως τρέχουν να σωθούν, σύμφωνα με το CNN.από makeleio.gr