
Κατ’ αρχάς, να εξηγήσουμε ότι οι εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται τα ομόλογα τα οποία εκδόθηκαν μέσα από τις τιτλοποιήσεις των δανείων είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο μέσα από το οποίο έγινε αυτό το χοντρό παιχνίδι. Οι τέσσερις αυτές εταιρείες είχαν προκαταβολικά ράλλυ στις τιμές των μετοχών με τεράστιες αποδόσεις και κέρδη.
Η εταιρεία Cairo Mezz τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τη διαρροή της απόφασης ήταν αυτή που έκανε ένα ράλι τιμών στο χρηματιστήριο. Ειδικά την παραμονή της διαρροής της απόφασης του Αρείου πάγου εκείνη την ημέρα έκανε πάνω από 10% ενώ μέσα σε 6-7 εργάσιμες μέρες η συγκεκριμένη μετοχή ουσιαστικά ανέβηκε ουσιαστικά γύρω στο 35%. Το συμπέρασμα είναι απλό λοιπόν: Κάποιο διαχειριστές κεφαλαίων αγόραζαν από τα πριν μετοχές των εταιρειών αυτών που τα κέρδη τους θα προέλθουν μέσα από τη σφαγή της περιουσίας του ελληνικού λαού. Μάλιστα οι όγκοι των συναλλαγών δύο ημέρες πριν από τη διαρροή της απόφασης του Αρείου Πάγου ήταν τεράστιοι. Κάποιοι λοιπόν είναι ξεκάθαρο είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τη συγκεκριμένη απόφαση του Αρείου πάγου, για το περιεχόμενο της αλλά και την χρονική στιγμή που θα έβγαινε στη δημοσιότητα. Αρχικά με τη διαρροή και στη συνέχεια με το πλήρες σκεπτικό.

Η δεύτερη εταιρεία Galaxy Cosmos ήταν και αυτή από την προηγούμενη ημέρα της διαρροής της απόφασης κλειδωμένη η μετοχή της στο συν 10% και το ίδιο και την επόμενη και τη μεθεπόμενη . πριν ακόμα δηλαδή η επίσημα η απόφαση Αρείου πάγου αυτές οι εταιρείες έκαναν κανονικό ράλι μετοχών

Η τρίτη εταιρεία Rhoenix Vega έχει δάνεια τα οποία έχουν προέλθει από μεταβιβάσεις της Αlpha Βank και αυτή έχει έχει εκτιναχθεί η μετοχή της τρεις ημέρες πριν ακόμα διαρρεύσει προς τα μέσα ενημέρωσης η απόφαση του Αρείου πάγου. Το ίδιο συμπέρασμα άρχει και για αυτή την εταιρεία. Κάποιοι γνώριζαν από πριν την απόφαση και το περιεχόμενό της κι έτσι οι μετοχές και αυτής της εταιρείας εκτινάχθηκαν κατά 35% μέσα σε λίγες ημέρες…

H Sunrisemezz είναι η εταιρεία που εξέδωσε τα ομόλογα από τις τιτλοποιήσεις δανείων της Τράπεζας Πειραιώς. Ακολούθησε και αυτή αντίστοιχη πορεία με εκτίναξη της τιμής των μετοχών στα ύψη.

Δηλαδή τέσσερις εταιρείες οι οποίες διαχειρίζονται δάνεια τιτλοποιημένων ομολόγων τις τελευταίες ημέρες -πριν από την αρχική κιόλας διαρροή της απόφασης του Αρείου πάγου- “έτρεξαν” ένα ράλι μετοχών γύρω στο 35%. Ένα ράλι που συνεχίζεται ακόμα και τώρα…
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι διαχειριστές κεφαλαίων -και όχι μόνο γνώριζαν από πριν την απόφαση του Αρείου Πάγου. Το θέμα λοιπόν αφορά και τον ίδιο τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ντογιάκο ο οποίος οφείλει να ελέγξει αν αυτή η πληροφόρηση του Αρείου Πάγου διέρρευσε προς τα έξω και κάποιοι διαχειριστές κεφαλαίων έτρεξαν να αγοράσουν μετοχές ώστε την ημέρα που θα ανακοινωνόταν η απόφαση να κλειδώσουν στο συν 10 και στο 20%!!
Φαίνεται επομένως ότι πέραν της απόφασης αυτής καθ αυτής έχει παιχτεί και ένα άλλο παιχνίδι χρηματιστηριακό και κερδοσκοπικό το οποίο έχει να κάνει με δισεκατομμύρια ευρώ. Γιατί αποτιμώνται σε δισεκατομμύρια αυτές οι εταιρείες και διαχειρίζονται και διαπραγματεύονται επίσης δισεκατομμύρια στα χρηματιστήρια της Ελλάδας και της Κύπρου. Καταλαβαίνει κανείς τι παιχνίδι έχει παιχτεί πίσω από όλα αυτά και τι παιχνίδι παίζονταν τουλάχιστον μία δυο και τρεις μέρες πριν από τη διαρροή. Ποιος διέρρευσε λοιπόν την απόφαση και οι τέσσερις αυτές εταιρείες είχαν εκτίναξη τιμών 30 -35% στις μετοχές τους λίγες μόλις μέρες πριν από την …διαρροή της απόφασης του Αρείου Πάγου; Εδώ αποδεικνύεται ότι υπάρχει υπόγεια επικοινωνία και συνεργασία με κάποιους οι οποίοι γνώριζαν!
Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει και αυτή τεράστια ευθύνη γιατί ελέγχει κυρίως θέματα εσωτερικής πληροφόρησης στο χρηματιστήριο. Δηλαδή να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα για να μην γνωρίζουν κάποιοι εκ των προτέρων κάποιες εξελίξεις οικονομικές και κοινωνικές οι οποίες μπορεί να αποφέρουν στους γνωρίζοντες τεράστια οικονομικά κέρδη!