Αυτό λέγεται επένδυση όχι η παράδοση στρατηγικών υποδομών μας έναντι οιουδηποτε τιμήματος! Όμως εδώ είναι το εύκολο και το σίγουρο , για τους επενδυτές ξένους βέβαια όχι για τη χώρα σε βάση μεσομακροπρόθεσμη..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για ολόκληρη την Ήπειρο. Ξεκινάει ένα ταξίδι στη νέα εποχή. Η μεταβίβαση της διαχείρισης σε ένα μεγάλο ναυτιλιακό κολοσσό σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη για την εθνική και την τοπική οικονομία. Περισσότερες δουλειές και καλύτερη ζωή στη Δυτική Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο λιμένας Ηγουμενίτσας καθίσται γέφυρα για επιβάτες και εμπορεύματα από και προς την Ιταλία, ένα κόμβο που συνδέει Ιόνιο, Αδριατική με την Ανατολική Μεσόγειο και θα δώσει ώθησε σε πολλούς τομείς. Η Θεσπρωτία θα καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός, κρουαζιέρας και yachting».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «παραχωρούνται 6.000 τετρ. στρέμματα στην αυτοδιοίκηση», ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε πως «οι κάτοικοι της Ηγουμενίτσας αποκτούν νέους ελεύθερους χώρους για άθληση και ψυχαγωγία».

Εξάλλου σημείωσε ότι «η Ιταλία είναι ένας πολύ μεγάλος επενδυτής στην πατρίδα μας».