Οι άρχοντες …συνωθουνται όταν πρόκειται να λάβουν κάποια θέση με τα …συναπορρεοντα οφέλη φυσικά..Και πλασάρουν βέβαια στο «κοινό» που πληρώνει αδρά όλα αυτά με τα δημοτικά τέλη και άλλους φόρους, ο,τι μπορεί ο καθένας, εν προκειμενω την ανύπαρκτη «Κεντροαριστερα»..Δείτε το ρεπορτάζ απ το Epirus post και θα καταλάβετε..

Αντεπίθεση στην αυτοδιοίκηση με αιχμή του δόρατος τον δήμαρχο της Αθήνας επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ αλλά και δυνάμεις της Κεντροαριστεράς ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Μπορεί οι αριθμητικοί συσχετισμοί να ευνοούν τον νυν πρόεδρο Λάζαρο Κυρίζογλου που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, όμως η αυτοδιοίκηση λειτουργεί πολλές φορές χωρίς κομματικά στεγανά και αυτά επιχειρεί να ενεργοποιήσει ο Χάρης Δούκας.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας είχε μακρά συνεργασία με αυτοδιοικητικούς από την Ήπειρο που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά ενώ στη συνέχεια μίλησε σε ένα πυκνό ακροατήριο.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • doukas sigkentrosi

«Είναι ανάγκη να ενισχύσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση. Η Ευρώπη κινείται στην ενίσχυση της αποκέντρωσης, είναι μία Ευρώπη των Δήμων και των Περιφερειών αντίθετα στην Ελλάδα βλέπουμε ένα μοντέλο συγκεντρωτισμού κι είναι αυτό μία οπισθοδρόμηση» τόνισε ο κ. Δούκας υπογραμμίζοντας την ανάγκη να δημιουργηθεί μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες ενώ οι δήμαρχοι πρέπει να σηκώσουν ανάστημα για να υλοποιήσουν αυτά για τα οποία ψηφίζονται.

Ειδική μνεία έκανε στην ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης καθώς από τα επίσημα στοιχεία της ΚΕΔΕ και της Κυβέρνησης προκύπτει ότι οι Δήμοι χρειάζονται περίπου 7,5 δις ετησίως για να καλύψουν τις υποχρεώσεις από τις αρμοδιότητες που έχουν και χρηματοδοτούνται με μόλις 1,5 δις.

«Σε επαιτεία θα είμαστε για να τα βγάλουμε πέρα» αναρωτήθηκε ενώ είπε ότι ακόμη και πολλές αρμοδιότητες δεν είναι ξεκάθαρες.

Αναφερόμενος στην εκλογική μάχη για την ΚΕΔΕ είπε ότι πρόκειται για έναν αγώνα αυτονομίας και ανεξαρτησίας της αυτοδιοίκησης πέρα από κόμματα και χρώματα.

«Χρειάζεται ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα αντιμετωπίσει με συγκλίσεις και συγκρούσεις όπου χρειάζεται τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά» τόνισε ο Δήμαρχος της Αθήνας.

Το δίλημμα για τον ίδιο είναι αν θα συνεχίσει η αυτοδιοίκηση με μια βαθιά υπόκλιση ή θα συνεχίσει με ανεξαρτησία και διεκδίκηση..

Με αυτές τις αρχές έγινε και η συνάντηση των Ιωαννίνων με παρόντες αυτοδιοικητικούς από όλη την Ήπειρο.

Τον Χάρη Δούκα καλωσόρισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος και τον προλόγισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ο οποίος δήλωσε «παρών» στο κάλεσμα του Δημάρχου Αθηναίων. Παρών που σημαίνει ότι ο δήμαρχος Ιωαννίνων θα διεκδικήσει θέση στην ΚΕΔΕ.