Στις 19:00 κλείνουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στα 22.722 εκλογικά τμήματα της χώρας –  Καταγγελία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρού για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία 

(Συνεχές upd) Με την αποχή να ξεπερνά το 55%, τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αναμένονται περίπου στις 22:00 το βράδυ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αυτήν την φορά exit poll.

Στόχος της ΝΔ είναι να κερδίσει και τις 13 Περιφέρειες αλλά και τους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας έτσι ώστε να εδραιώσει το αφήγημα της πολιτικής κυριαρχίας, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να διατηρήσει δυνάμειςτουλάχιστον στα μεγάλα αστικά κέντρα και να κάνει μια πρώτη καταμέτρηση των δυνάμεων του μετά την ανάδειξη του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, ενώ εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυναμική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο διατηρεί σημαντική διείσδυση στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Σημειώνεται πως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν κοινό υποψήφιο σε 3 Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Βορείου Αιγαίου και Θεσσαλίας, συνεπώς θα έχει ενδιαφέρον στη μάχη τους για την… κυριαρχία της Κεντροαριστεράς το πώς θα πάνε οι υποψήφιοι τους στις υπόλοιπες Περιφέρειες.
Εκτιμάται πως η ΝΔ θα δοκιμαστεί σε 6 Περιφέρειες καθώς στις υπόλοιπες εκτιμάται πως θα καταφέρει να επικρατήσει.

ADVERTISEMENT

Στις 22:00 ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος

Από το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν πως ασφαλής εικόνα για τις 13 Περιφέρειες και τους 6 μεγαλύτερους δήμους – Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων – αναμένεται γύρω στις 22:00 το βράδυ.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Όλα δείχνουν Β’ Γύρο – Στο 31% ο Ζέρβας, στο 27% ο Αγγελούδης

Σε δεύτερο γύρο θα οδηγηθούν οι δημοτικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη.
Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας που στηρίζεται από τη ΝΔ αλλά και τμήμα του ΠΑΣΟΚ, δεν θα καταφέρει να αγγίξει το 43% που απαιτείται για να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή κι έτσι θα χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 15/10.
Όπως δείχνει το exit poll της Interview για την POLITIC, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Στέλιος Αγγελούδης (στήριξη από τμήματα του ΠΑΣΟΚ) είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα αναμετρηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο.
Η μικρότερη διαφορά μεταξύ τους είναι στις 4 μονάδες (31% – 27%) και η μεγαλύτερη διαφορά είναι στις 12 μονάδες (35% – 23%).
Το ποσοστό του Σπύρου Πέγκα κυμαίνεται από 13% – 16%, του Δρόσου Τσαβλή από 7% – 9% και της Μαρίας Κέκη από 6% – 8%.

Exit Poll σε Πάτρα: Νικητής ο Πελετίδης στο Δήμο, ο Φαρμάκης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νικητή στο Δήμο Πατρέων εμφανίζουν τον Κώστα Πελετίδη το exit poll της DATA RC που έγινε για λογαριασμό του pelop.gr
Σύμφωνα με το exit poll, νικητής – πάντα βάσει ψηφοφόρων του Δήμου Πατρέων – εμφανίζεται ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
Και οι δύο, Κώστας Πελετίδης και Νεκτάριος Φαρμάκης εμφανίζονται νικητές ακόμα και από τον α’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης.

152.000 υποψήφιοι

Συνολικά οι υποψήφιοι είναι περίπου 152.000 και στις δημοτικές και στις περιφερειακές εκλογές, ενώ υπάρχει και ψηφοδέλτιο που φτάνει τα 98 εκατοστά. 
Συνολικά 1.222 συνδυασμοί διεκδικούν τη διοίκηση ή απλά την είσοδο στα δημοτικά συμβούλια των 332 δήμων της χώρας, ενώ στις 13 περιφέρειες 78 συνδυασμοί.
Σε περίπτωση που κανένας συνδυασμός δεν πλειοψηφήσει, η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 15/10.
Η πλειοψηφία επιτυγχάνεται εάν κάποιος υποψήφιος ή συνδυασμός λάβει τουλάχιστον 43% + 1 ψήφο στους δήμους και στις περιφέρειες.
Εφόσον δεν επιτευχθεί αυτή η πλειοψηφία, τότε οι εκλογές θα επαναληφθούν την επόμενη Κυριακή 15/10, με αντιπάλους τους δύο πρώτους σε εκλογική δύναμη υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες.
Οι νέες αρχές που θα αναδείξουν οι κάλπες θα αναλάβουν καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024 και η θητεία τους που θα είναι 5ετής, δηλαδή θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2028.

Οι μάχες και τα στοιχήματα

Για τη ΝΔ θεωρούν σίγουρες 7 νίκες και συγκεκριμένα: στην Αττική του Νίκου Χαρδαλιά, στην Κρήτη του Αρναουτάκης, στην Κεντρική Μακεδονία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στο Νότιο Αιγαίο του Γιώργου Χατζημάρκο, στην Ήπειρο του Αλέκου Καχριμάνη, στη Δυτική Ελλάδα του Νεκτάριου Φαρμάκη και στη Θεσσαλία του Κώστα Αγοραστού.
Οι δύσκολές μάχες για τη ΝΔ αναμένονται σε Πελοπόνησσο, όπου ο υποψήφιος Δημήτρης Πτωχός αναμένεται πως θα κληθεί να δώσει την τελική μάχη την επόμενη Κυριακή, με αντίπαλό του τον πρώην περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν περιφερειάρχης και με τη στήριξη της ΝΔ και στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές είχε ηττηθεί από τον απερχόμενο περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.
Εξίσου δύσκολη μάχη αναμένεται να δοθεί και στο Βόρειο Αιγαίο όπου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλκιβιάδης Στεφανής είναι αντιμέτωπος με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη.
Πολύ δύσκολη περιφέρεια είναι και αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ο νυν περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με το χρίσμα της ΝΔ Γ. Κασσαπίδης δίνει σκληρό αγώνα απέναντι στο «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή της ΝΔ Γ. Αμανατίδη.
Επίσης, δύσκολη θα είναι η αναμέτρηση στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, όπου βρίσκονονται αντιμέτωποι ο πρώην δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής και η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα.
Στο δεύτερο γύρο φαίνεται πως θα κριθεί και η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, όπου ο Χρήστος Μέτιος θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη απέναντι στον Χριστόδουλο Τοψίδη, αλλά στη Στερεά Ελλάδα, από τον γαλάζιο υποψήφιο κ. Φ. Σπανό.
Σε ό,τι αφορά τους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα πρέπει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή να συνεχίσουν τον αγώνα οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τη ΝΔ και συγκεκριμένα οι κ. Κ. Μπακογιάννης στην Αθήνα, Κ. Ζέρβας στη Θεσσαλονίκη και Γ. Μώραλης στον Πειραιά.

Υπουργείο Εσωτερικών: Ομαλή η εκλογική διαδικασία, λίγο μετά τις 22:00 το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα – Μεγάλη η αποχή

Ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Θεόδωρος Μπαλέρμπας.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, δεν αναφέρθηκαν μεγάλα προβλήματα, πέρα από κάποιες καθυστερήσεις δικαστικών αντιπροσώπων που διευθετήθηκαν νωρίς το πρωί. 
Στις περιπτώσεις αυτές, «είτε προσήλθαν τελικά καθυστερημένα, είτε αντικαταστάθηκαν ακαριαία από τους εφόρους και οι αναπληρωματικοί έλαβαν τη θέση τους».
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή ο γ.γ. του ΥΠΕΣ είπε πως ενδεχομένως η συμμετοχή θα είναι κάτω από τον Ιούνιο, «ίσως εκεί γύρω στο 50%». 
Σημείωσε πάντως πως είναι σημαντικά τα στοιχεία για τη μέχρι τώρα συμμετοχή στη Θεσσαλία, όπου είχε προσέλθει στις κάλπες πάνω από το 35% έως τις 14.30.
Για τα αποτελέσματα, ο κ. Μπαλέρμπας επισήμανε ότι «λίγο μετά τις 22.00 θα έχουμε ένα ασφαλές αποτέλεσμα» ενώ τα πιο μικρά εκλογικά τμήματα από τις 19.20, όπως είπε, θα αρχίσουν να δίνουν αποτελέσματα.

Τα πρώτα αποτελέσματα στις 22:30

Στις 22:30 το βράδυ της Κυριακής (8/10) αναμένεται η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους 6 μεγαλύτερους δήμους από τη Singular Logic, που τα τελευταία 42 χρόνια έχει την ευθύνη της συνολικής διαχείρισης του έργου της συγκέντρωσης και μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Τα πρώτα αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 22:30», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Σταυριανουδάκη, συνολικά οι υποψήφιοι σε αυτές τις εκλογές φτάνουν τις 152.000, ενώ υπάρχει ψηφοδέλτιο που είναι σχεδόν ένα μέτρο και για την ακρίβεια, 98 εκατοστά.
Πάντως, όπως αναφέρθηκε δια στόματος του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών , Αθ. Μπαλέρμπα, «υπολογίζουμε ότι το πιο μικρό τμήμα θα δώσει το αποτέλεσμα γύρω στις 19:45. Βέβαια, εικόνα θα έχουμε μετά τις 21:00 – 21:30».

Η ψήφος των πολιτικών αρχηγών

Στις κάλπες για να ψηφίσουν προσήλθαν και οι πολιτικοί αρχηγοί.
Στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς, στο 2673ο εκλογικό τμήμα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ψήφισε, σε δηλώσεις του συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Ν. Χαρδαλιά, ανέφερε ότι «σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της Αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους και περιφερειάρχες για καλύτερη καθημερινότητα, ποιοτικές υπηρεσίες και αναπτυξιακή δυναμική».
Πρόσθεσε ότι «η ΝΔ έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους. Θέλουμε περιφερειάρχες που ασπάζονται το όραμά μας για καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή προοπτική. Στηρίξαμε αυτοδιοίκηση με χρηματοδοτικά εργαλεία. Η κρίση είναι στα χέρια των πολιτών».
Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική.
Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμα μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.
Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων.
Από κει και πέρα, η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών. Και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτής της κάλπης, θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ.
Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους».

Στο Δημοτικό Σχολείο Εκάλης ψήφισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στ. Κασσελάκης.
Αφού ψήφισε, ο κ. Κασσελάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «άκουσα νωρίτερα τον πρωθυπουργό να λέει ότι σήμερα είναι η μέρα που οι Έλληνες επιλέγουν τους τοπικούς άρχοντες τους. Νομίζω έχει έρθει η μέρα να αλλάξουμε την ορολογία. Οι Έλληνες πρέπει να επιλέγουν τους τοπικούς υπηρέτες τους. Ανθρώπους που έχουν προϋπηρεσία στην εργασία, στη κοινωνία, με καθαρά χέρια, ανθρώπους που είναι εδώ να υπηρετήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα χωρίς αλαζονεία και πάνω όλα με διαφάνεια».
«Σήμερα καλώ τους Έλληνες, ειδικά τους νέους και τις νέες μας να έρθουν στις κάλπες και να στείλουν ένα μικρό μήνυμα, ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερη μοίρα από κακοδιαχείριση, από αμέλεια και πάνω απ` όλα από τη σπατάλη που χρεοκοπεί τη χώρα. Το είδαμε και στη Θεσσαλία, το βλέπουμε σε όλη την αλυσίδα του μπλε κράτους.
Σήμερα είναι γιορτή της αυτοδιοίκησης αλλά πάνω από όλα πρέπει οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να ψηφίσουν για ένα πιο δίκαιο κράτος στην άμεση ζωή τους που είναι η αυτοδιοίκηση. Έχετε ακόμα χρόνο, πηγαίνετε και ψηφίστε», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.
kass4.JPG
Στο Ηράκλειο της Κρήτης ψήφισε ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης στις 11:30 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 204 Εκλογικό Τμήμα.
Αφού ψήφισε, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ στήριξε διαχρονικά -νομοθετικά και πολιτικά- την αυτοδιοίκηση. Με ενισχυμένους πόρους και υπηρεσίες κοντά στον πολίτη. Την αυτοδιοίκηση της αποκέντρωσης. Την αυτοδιοίκηση της περιφερειακής ανάπτυξης.  Αυτή η αυτοδιοίκηση θέλουμε να είναι ο μεγάλος αποψινός νικητής και όχι το μοντέλο διοίκησης του κ.Μητσοτάκη, που θέλει δεκατρείς περιφερειάρχες να τον υπηρετούν και να είναι το «μακρύ χέρι» του Μαξίμου σε όλη την Ελλάδα. 
Αυτό το συγκεντρωτικό μοντέλο διοίκησης, που απέτυχε παταγωδώς τα τελευταία χρόνια -και ιδιαίτερα τους τελευταίους τρεις μήνες- με τις βιβλικές καταστροφές, με την ακρίβεια να καλπάζει, με την απαξίωση των θεσμών και τη δημοκρατίας θέλουμε απόψε να ηττηθεί.
Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με προοδευτικά ψηφοδέλτια, με ένα αυτοδιοικητικό κίνημα δίπλα στην κοινωνία, δίπλα στον πολίτη».
androulakis_n.JPG
Στο 2798ο εκλογικό τμήμα στο 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας ψήφισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, ο κ. Κουτσούμπας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ««σήμερα ψηφίζουμε για δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με το γαρύφαλλο, για να βγει δυνατός ο λαός από την κάλπη, γιατί ακριβώς τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, οι δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση των πολιτών, του λαού, γιατί ακριβώς ενδιαφερόμαστε για τις ανάγκες των πολλών, του ελληνικού λαού και όχι για τα κέρδη των λίγων».
Κληθείς να απαντήσει αν έχουν πολιτικό χρώμα οι τοπικές εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας είπε «εντελώς πολιτικό χρώμα, άλλωστε όλοι το λένε πλέον αυτό. Κάθε πράξη μας είναι πολιτική ούτως ή άλλως».
kouts1.JPG
Στις κάλπες οι υποψήφιοι στην Αττική

Πρώτος από τους υποψηφίους στις κάλπες ο Χαρδαλιάς: Ψηφίζουμε για τη ζωή μας

Στον Βύρωνα ψήφισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», Ν. Χαρδαλιάς.
Ο κ. Χαρδαλιάς στις 8:30 το πρωί της Κυριακής 8/10  άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα, όπου πήγε μαζί με την κόρη του, εξηγώντας ότι «άργησε» να βγει από το παραβάν γιατί οι υποψήφιοι ήταν «πολλοί και άξιοι όλοι τους».
Αποκάλυψε δε, πως «για γούρι ψηφίζω με τοδιαβατήριο», κληθείς να απαντήσει σε σχετική ερώτηση.
«Σήμερα για τη ζωή μας στο Λεκανοπέδιο, για τους 66 δήμους της Αττικής, για την καθημερινότητα και την ασφάλειά μας», δήλωσε αφού ψήφισε ο κ.Χαρδαλιάς.
Όπως ανέφερε, το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, θα επηρεάσει τη ζωή μας τα επόμενα 5 χρόνια , ενώ κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν λέγοντας πως «είναι σημαντικό να έρθουν όλοι στις κάλπες γιατί δύναμή μας είναι οι πολίτες».
xardalias2_3.JPG
Στη Νέα Σμύρνη ψήφισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός: Η Αττική χρειάζεται καλύτερη τύχη

Στο 2178ο εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ», όπου όμως στο πακέτο των ψηφοδελτίων που έλαβε δεν υπήρχε εκείνο της παράταξής του.
Αφου ψήφισε ο κ. Σγουρός δήλωσε ότι «οι πολίτες να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν είναι δεδομένοι. Η κυβέρνηση τους θεωρεί δεδομένους. Πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα αντίδρασης. Πρέπει να ψηφίσουν για τον τόπο τους και όχι για το κόμμα τους. Καλώ όλους τους πολίτες της Αττικής να έρθουν να ψηφίσουν. Η Αττική χρειάζεται καλύτερη τύχη».

Καταγγελία Σγουρού για παρεμβάσεις στην εκλογική διαδικασία

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στο εκλογικό τμήμα 2178ο που πήγε για να ψηφίσει, ήρθε αντιμέτωπος με μία δυσάρεστη έκπληξη, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη, «καθώς στο πακέτο των ψηφοδελτίων που του δόθηκε “απουσίαζε” η παράταξη Γιάννης Σγουρός ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, της οποίας είναι επικεφαλής.Το ίδιο έγινε και στο 2170ο εκλογικό τμήμα».
Αντιμετωπίζοντας το περιστατικό με όσο χιούμορ και ευγένεια , ζήτησε τις απαραίτητες εξηγήσεις από τη δικαστική αντιπρόσωπο και την εφορευτική επιτροπή.
«Ελπίζουμε τα περιστατικά να είναι μεμονωμένα, για να μην προκύψει θέμα στην ομαλή διεξαγωγή των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών» σημειώνεται στην ίδια η ανακοίνωση η παράταξη.
Σε ανάρτηση της παράταξης του κ. Σγουρού που ακολούθησε το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρεται ότι πως «μετά το “ατυχές” περιστατικό με τον επικεφαλής της Παράταξής μας, Γιάννη Σγουρό, να μην παίρνει ψηφοδέλτιο στα χέρια του στο εκλογικό τμήμα 2178 στη Νέα Σμύρνη και το περιστατικό με ψηφοφόρο της παράταξης στο ίδιο εκλογικό κέντρο (τμήμα 2170) να μην λαμβάνει επίσης ψηφοδέλτιο, δυστυχώς η κατάσταση κλιμακώνεται.
Συγκεκριμένα:
-Στο 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Αχαρνών άνθρωποι αντίπαλης παράταξης παίρνουν ψηφοδέλτια από τα χέρια ανθρώπων και τα αντικαθιστούν με δικά τους.
-Στο 2584 εκλογικό τμήμα στο Ηράκλειο Αττικής δεν δίνουν ψηφοδέλτια της παράταξής μας.
-Στο εκλογικό τμήμα 1847 Αγίου Νικολάου Καλλιθέας δεν δόθηκε ψηφοδέλτιο της παράταξής μας.
Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά στην Αττική. Η κατάσταση κλιμακώνεται διαρκώς, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκλογική διαδικασία και κατ’ επέκταση στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
Ζητάμε άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα για να σταματήσουν οι πρακτικές αυτού του είδους που θυμίζουν άλλες , μαύρες εποχές του τόπου μας και προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των υπεύθυνωνν δημόσιων λειτουργών».από banking news.gr