Υπεύθυνη για τις ελλείψεις φαρμάκων είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί:

1) Άφησε ανεξέλεγκτες τις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων από τις φαρμακευτικές και τΙς φαρμακαποθήκες για να κερδοσκοπούν οι ιδιοκτήτες τους από τη διαφορά τιμής ανάμεσα σε αυτή που εισάγουν εδώ και σε αυτήν που πουλάνε στις άλλες χώρες. Από 1,7 δις οι εξαγωγές φαρμάκων το 2018 έφτασαν στα 6 δις το 2021!!

Έχουμε γίνει μια τεράστια φαρμακαποθήκη που τροφοδοτεί άλλες χώρες και εδώ ψάχνουμε για φάρμακα ευρείας  κατανάλωσης με το κιάλι!

2) ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ των εξαγωγών που θα μπορούσε να πιαστεί με το πάτημα ενός κουμπιού από τον ΕΟΦ που όμως λόγω πολιτικών εντολών από Μητσοτάκη και Πλεύρη δεν το κάνει, ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΙΦΕΤ (ινστιτούτο φαρμακευτικής έρευνας και τεχνολογίας).

Συγκεκριμένα, για 63 από τα 230 περίπου φάρμακα και σκευάσματα που λείπουν ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την προμήθεια τους είναι ο ΙΦΕΤ!!

Αντί να προμηθευτεί τα φάρμακα ο ΙΦΕΤ έχει στήσει χορό ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ για πρώτη φορά στην ιστορία του με τον ΣΩΤΗΡΙΟΥ που έχουν βάλει διευθύνοντα σύμβουλο και τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ στη Θεσσαλονίκη ονόματι Νικολαΐδη που έχουν βάλει στο ΔΣ!!!

Τα λεφτά τα έχουν φάει αυτοί οι δυο προφανώς δίνοντας μερίδιο και ψηλότερα…

3) Ένα μέρος των ελλείψεων οφείλεται σε τεχνητή έλλειψη που δημιουργούν κάποιες εταιρείες για να ανεβάσουν τις τιμές σε φτηνά φάρμακα και ο Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί να το κάνει.

Και αυτό πιάνεται και λύνεται εύκολα με έλεγχο των αποθεμάτων.

Προφανώς και δεν χρειάζεται αύξηση της τιμής, όταν ακόμα και σήμερα το ποσοστό κέρδους των γενοσήμων είναι 500% και των πρωτοτύπων 1100%!!

4) ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΗ  ΠΛΕΟΝ δυο πράγματα:

α) Πρέπει να φύγουν οι ακρίδες του Μητσοτάκη από την κυβέρνηση και την εξουσία

β) Πρέπει να παρέμβει άμεσα εισαγγελέας!

Τα γράφουμε αυτά για να ξέρει ο λαός και να μην πιαστεί ξανά κορόιδο.