κι όχι μονάχα για κεινον που…έπεσε-υπό αδιευκριστες πάντως συνθήκες-στη λίμνη ύστερα από κυνήγι εις βαρος του, όπως καταγγέλθηκε, αδεσποτων..

Ο κ. Παλάσχας είχε ενημερωθεί άμεσα για το συμβάν και όπως ανέφερε ευτυχώς αποφεύχθηκε η τραγωδία.

Σημείωσε ότι το πρόβλημα στο Μάτσικα ήταν υπαρκτό από το προηγούμενο διάστημα και ο δήμος με τις υπηρεσίες του προχώρησε στις προβλεπόμενες ενέργειες.

«Έσπασε τις αγέλες» και απομάκρυνε πάνω από δέκα αδέσποτα. Ένα από τα αδέσποτα που επιτέθηκαν στον ηλικιωμένο εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή κάτι που δείχνει ότι ζώα εξακολουθούν να εγκαταλείπονται.

Ζήτησε τη συνδρομή των πολιτών και αναφερόμενος συνολικότερα στο θέμα σημείωσε ότι «τα αδέσποτα έχουν κι αυτά κατοχυρωμένα δικαιώματα και εμείς ως δήμος αλλά και οι πολίτες οφείλουμε να τα σεβόμαστε. Με τις δράσεις που οργανώσουμε σήμερα σε σχολεία θέλουμε να προάγουμε τη φιλοζωική κουλτούρα για να καταφέρουμε να αμβλύνουμε το πρόβλημα. Ο δήμος Ιωαννιτών έχει διαχειρίζεται με όλες του τις δυνάμεις τα αδέσποτα και γι’ αυτό είναι πρώτος σε αριθμό στειρώσεων και υιοθεσιών. Το πρόβλημα όμως αντί να μειώνεται μεγαλώνει γιατί δεν αρκούν οι δικές μας ενέργειες αλλά χρειάζεται και η βοήθεια των συμπολιτών μας. Τα αδέσποτα δεν φυτρώνουν. Κάποιοι τα εγκαταλείπουν. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα».