Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε γνωστό ότι ο θρύλος του Ολυμπιακού, Νίκος Γιούτσος, έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 7/11, σε ηλικία 81 ετών.

Ένας από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές την ιστορία του Ολυμπιακού, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε από το 1964 έως το 1974, σκοράροντας 128 γκολ φορώντας την ερυθρόλευκη, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα.

Γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1942 στο Μακροχώρι Καστοριάς και μεγάλωσε στην Ουγγαρία (είχε καταφύγει εκεί ως πολιτικός πρόσφυγας μαζί με την μητέρα και την αδερφή του), ενώ η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η ουγγρική Τσέπελ, στην οποία έπαιξε από το 1960 έως το 1964, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη τον Ολυμπιακό.

Σπουδαίος επιθετικός, έκανε όσους τον παρακολουθούσαν να τον παραδεχτούν για την αδιαμφισβήτητη ικανότητά του στο σκοράρισμα. Η θρυλική φράση «Έμπαινε Γιούτσο» που φώναζαν τότε στο «Καραϊσκάκης» οι φίλοι του Ολυμπιακού, παραμένει ζωντανή μέχρι και σήμερα, όπως ζωντανό θα μείνει για πάντα το όνομα Νίκος Γιούτσος!

patkiout .gr