…κάτι που εύλογα βεβαίως εξάπτει την καχυποψία και τον φανατισμό των Αράβων..

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έφτασε λίγο πριν από τις 11:00 ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο Τελ Αβίβ στον απόηχο της ματαίωσης της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής στην Ιορδανία. Τον πρόεδρο Μπάιντεν υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πλαισιωμένος από μέλη της κυβέρνησής του.

Την ίδια στιγμή, κι ενώ εντείνεται η διεθνής ανησυχία για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ο ισραηλινός στρατός στην σημερινή του ενημέρωση επέμεινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία που να δείχνουν ότι υπάρχει δική του ευθύνη για το πλήγμα στο νοσοκομείο στη Γάζα το οποίο αποδίδει σε αποτυχημένη εκτόξευση που πραγματοποιήθηκε από το έδαφος της Λωρίδας και από τους τρομοκράτες της Χαμάς, προσκομίζοντας και σχετικά βίντεο αλλά επικαλούμενος και και τηλεφωνικές επικοινωνίες. 

«Πρώτον, επιβεβαιώσαμε ότι δεν υπήρξαν πυρά των IDF από ξηρά, θάλασσα ή αέρα που έπληξαν το νοσοκομείο.

Δεύτερον, το σύστημα ραντάρ μας εντόπισε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης. Θα σας δείξω την ανάλυση της τροχιάς από τον καταιγισμό των ρουκετών που επιβεβαιώνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κοντά στο νοσοκομείο.