Το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τους 19 κατηγορούμενους υιοθετώντας την απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Μεϊδάνη, ο οποίος στην εισήγηση του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το «αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο»

«Δυστυχώς, παρά τη βαρύτητα της κατηγορίας, το αποδεικτικό υλικό είναι ανύπαρκτο. Είναι τραγικό. Θα ευχηθώ η άλλη δικογραφία (για τα κακουργήματα της υπόθεσης) να έχει καλύτερη τύχη. Πρέπει να απαλλαγούν όλοι, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022, ο εισαγγελέας της έδρας αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης κάποιων εκ των κατηγορουμένων, είχαν αναφερθεί στην «προχειρότητα και ανευθυνότητα» των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. Πρόκειται για συνομιλίες που είχε καταγράψει ο κοριός της ΕΥΠ την περίοδο 2015 – 2017 σχετικά με φερόμενη διαφθορά στο εσωτερικό της Αστυνομίας και την κατανομή των εισπράξεων από εκατοντάδες οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα στα τέλη Νοεμβρίου, σε μία από τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας είχε αναφερθεί σε υποτιθέμενη καταγεγραμμένη επαφή του κατηγορούμενου αξιωματικού με δικαστικό, δίχως να αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΥΠ κανένα στοιχείο του δικαστικού ή κάποιον αριθμό τηλεφώνου που να αντιστοιχεί σε αυτόν.

Η δίκη είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2022 και αφορούσε στα πλημμελήματα της υπόθεσης. Για τα κακουργήματα βρίσκεται σε εξέλιξη κύρια ανάκριση με ουσιαστικά τον ίδιο πυρήνα των εμπλεκόμενων προσώπων.