Σημαντική και επίκαιρη παρέμβαση..
Αποδίδουν όλες τις φυσικές καταστροφές που συνέβαιναν χρόνια πριν, ανέκαθεν, όχι στην ανικανότητα των πολιτικών, που τώρα μπορούν να αποκτήσουν τα τεχνολογικά μέσα να τις αντιμετωπίσουν/μετριάσουν, αν θέλουν, αλλά στην υποτιθέμενη κλιματική κρίση, προκειμένου να επιβληθούν μέτρα για το κλίμα και να οδηγηθεί ο πλανήτης στην λεγόμενη κλιματική ουδετερότητα!!

Εμπειρογνώμονας ενέργειας αποκαλύπτει πως η μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα απειλεί την ανθρωπότητα! Η κλιματική ουδετερότητα, σύμφωνα με την Ε.Ε., αφορά τη μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητούν, μεταξύ άλλων, μέτρα περιορισμού στην ανθρώπινη δραστηριότητα, την από-ανάπτυξη των βιομηχανιών και των επιχειρήσεων και την εξάλειψη των ορυκτών καυσίμων

Ο Alex Epstein, συγγραφέας του βιβλίου “The Moral Case for Fossil Fuels”, ενός μπεστ σέλερ των New York Times, και ιδρυτής του Κέντρου Βιομηχανικής Προόδου, επέκρινε τον στόχο της εξάλειψης των ορυκτών καυσίμων έως το 2050 σε συνέντευξή του.

«Είναι εντελώς απερίσκεπτο να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα, από τα οποία εξαρτώνται 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, χωρίς να υπάρχει αντικατάσταση», είπε ο Επστάιν και συνέχισε:

«Οκτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε αυτά και ουσιαστικά προσπαθούμε να αφαιρέσουμε τα καύσιμα λέγοντας, “νομίζω αυτή η ηλιακή και αιολική (ενέργεια) θα λειτουργήσει.

Οι άνθρωποι, λένε, φέρονται απερίσκεπτα, αυξάνοντας το ποσοστό του CO2 (διοξειδίου του άνθρακα) από την ατμόσφαιρα, από 0,03 σε 0,04.

Αυτό δεν είναι απερίσκεπτο! Ο κόσμος είχε 15 φορές περισσότερο CO2 και η ζωή ευδοκιμούσε.

Είναι εντελώς απερίσκεπτο και άνευ προηγουμένου να αφαιρείς τα ορυκτά καύσιμα από τον κόσμο, από τα οποία οχτώ δισεκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται, χωρίς αντικατάσταση.

Είναι ένα επικίνδυνο πείραμα. Και θέλω να το σταματήσω αυτό το πείραμα τώρα».

el.gr