Για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, απολογείται σήμερα το πρωί στον ανακριτή την Ευελπίδων, ο ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην μέλος της ΚΟ των Σπαρτιατών) Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά την επίθεση στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο μέσα στη Βουλή. Ο κατηγορούμενος βουλευτής πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα και πέρασε το βράδυ κρατούμενος.

Το αδίκημα αφορά παραβίαση του άρθρου 157 ΠΚ παρ.1 που αναφέρει πως “…όποιος με βία ή απειλή βίας επιχειρεί να εξαναγκάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία, τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή μέλος τους σε εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους, καθώς και όποιος βιαιοπραγεί εναντίον τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, τιμωρείται με κάθειρξη έως δέκα έτη. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος”. Το αδίκημα αυτό δεν οδηγεί μεν σε προσωρινή κράτηση πλην μπορεί να επιφέρει περιοριστικούς όρους και συνακόλουθα βαριά ποινή εφόσον κριθεί ένοχος.

Δεν γρονθοκόπησα”

Ο ανεξάρτητος βουλευτής δίνοντας τη δική του εκδοχή ισχυρίστηκε πως “όλο το σκηνικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που είναι λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας μου για τον κ. Βελόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από ψεύτικο προφίλ στο Twitter”, τονίζοντας ότι δεν τον χτύπησε. “Τον έπιασα από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γρονθοκοπήματα ούτε τίποτα άλλο από όσα έχουν ειπωθεί, δεν έχει συμβεί το παραμικρό. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί ούτως ή άλλως με οποιοδήποτε τρόπο ιατροδικαστικής έρευνας ή οτιδήποτε αν εγώ γρονθοκόπησα κανέναν. Αν κάποιος έχει σημάδια από όλο αυτό ίσως είμαι εγώ. Στο λαιμό μου που έχω και κάποιες γρατζουνιές. Από τον γιακά, σαν κεφαλοκλείδωμα και τον έριξα κάτω”.

Μάλιστα είπε ότι προηγήθηκαν ύβρεις εκ μέρους του βουλευτή Γραμμένου, εντός της αίθουσας κι ενώ ξεκίνησε η ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου λόγω μιας μήνυσης που έχει κάνει ο πατέρας του Κ. Φλώρου για τον κ. Βελόπουλο “για συκοφαντική δυσφήμιση” μέσα από “ψεύτικο προφίλ στο Twitter”. “…Ανέφερε σε κάποια στιγμή στο λόγο του ο κ. Χήτας ότι ο κ. Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Εγώ εκείνη τη στιγμή απάντησα ότι αυτό θα το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι εσύ. Εκείνη τη στιγμή αναίτια και χωρίς να του έχω απευθύνει το λόγο πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος μου είπε ”Βούλωστο εσύ σκουπίδι”. Του είπα εγώ ”Άντε γ…” πάνω στα νεύρα μου γιατί έχω προηγούμενα με τον κ. Γραμμένο. Εκείνος μου απάντησε ”γ… τη μανούλα σου”. Φεύγει. Δεν έδωσα συνέχεια παρότι γύρισα και του είπα ”τι είπες;” εκείνη τη στιγμή γιατί δεν δέχομαι κανένας να βάζει σε αντιπαραθέσεις πολιτικές άτομα τα οποία δεν έχουν σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Πόσο μάλλον την οικογένειά μου και τη μητέρα μου που είναι ό,τι πιο ιερό έχω. Γι’ αυτό δεν μετανιώνω για οποιαδήποτε πράξη γίνεται όταν μου βρίζουνε τη μητέρα. Νομίζω ο καθένας με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσε”.

Κάταγμα ρινικών οστών

Σημειώνεται ότι τη διάγνωση των γιατρών για την κατάσταση του Βασίλη Γραμμένου μετά τη γροθιά του Κωνσταντίνου Φλώρου μετέφερε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας μιλώντας στο περιστύλιο της Βουλής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από “κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής. Άλλες καθορισμένες διαταραχές της ρινός.

Του τοποθετήθηκε νάρθηκας ανάπαυσης πηχεοκαρπικής και έλαβε αναρρωτική άδεια 10 ημερών”.

Κατά τον Πρόεδρο της Βουλής, υπήρξε ξυλοδαρμός και πρέπει να εφαρμοστεί η αυστηρότερη διάταξη του άρθρου 157 του Π.Κ. Θα δούμε…