Άδειες έμειναν οι καρέκλες των μελών της ΠΕΔ Ηπείρου στην προγραμματισμένη για το μεσημέρι συνεδρίαση. Και ίσως αυτό να μην είχε μεγάλη σημασία αν άμεσα δεν συνδεόταν με ένα ποσό της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ που μέλη της επιδιώκουν να πληρωθεί σε τεχνικό σύμβουλο για μελέτες που ανατέθηκαν προ δεκαπενταετίας!

Στο τέλος  του Δεκεμβρίου η ΠΕΔ, με μοναδική διαφωνία του Προέδρου της, έλαβε την απόφαση να καταβληθούν τα χρήματα χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί ο αριθμός των μελετών και το ακριβές τους αντικείμενο.

Η συνεδρίαση είχε γίνει με οριακή πλειοψηφία και στη συνέχεια ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη καθώς η συμμετοχή του Γιάννη Γόγολου από την Ηγουμενίτσα ο οποίος είχε παραιτηθεί εδώ και μήνες από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου ήταν επαρκής λόγος για να μην υπάρξει νόμιμη απαρτία.

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνεδρίαση είχε ως πρώτο θέμα την ανάκληση των αποφάσεων της συνεδρίασης εκείνης.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη όμως αφού τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ δεν προσήλθαν άγνωστο για ποιους λόγους.

Παρόντες ήταν μόνο ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος.

Η πρόσκληση για την σύγκλιση του ΔΣ θα επαναληφθεί με πιθανότερη ημέρα την Παρασκευή.

Είναι άγνωστο αν αυτή την φορά θα υπάρξει απαρτία όμως σε κάθε περίπτωση  το θέμα των περίφημων μελετών από την εποχή του Θησέα θα πρέπει να κλείσει.

Το χρηματικό ποσό των δύο εκατομμυρίων δεν αποτελεί «ψίχουλα» και η ευθύνη των αυτοδιοικητικών είναι τεράστια. Από Epirus post