«Το 3% των ετήσιων εκπομπών CO2 προέρχεται από την ανθρώπινη δραστηριότητα».
Ο καταξιωμένος Αυστραλός γεωλόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, Ian Rutherford Plimer, έχει κατά καιρούς επικριθεί για τον λόγο του κατά του αφηγήματος της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης.

Οι γνωστοί «παντογνώστες» του διαδικτύου του έχουν φορέσει την ταμπέλα του «hoax», απλά και μόνο επειδή αμφισβητεί με επιστημονικά επιχειρήματα την «κλιματική παράνοια» που ζούμε.

«Τι στον κόρακα να ξέρει ένας γεωλόγος σχετικά με το κλίμα;;», λέει ειρωνευόμενος σε δημόσια ομιλία του το 2015.

Και συνέχισε, λέγοντας μερικά πράγματα που ενώ μοιάζουν απολύτως λογικά, οι οπαδοί του παράλογου μας λένε να μην τα ακούμε:

«Έχουμε παρατηρήσει στο διάβα του χρόνου ότι ο πλανήτης έχει θερμανθεί και παγώσει. Είχαμε μεγάλες εποχές παγετώνων. Κάθε εποχή παγετώνων ξεκίνησε σε μία εποχή που υπήρχε περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα από όσο τώρα.

Έτσι πώς μπορεί το διοξείδιο του άνθρακα να προκαλεί υπερθέρμανση;; Kαι έχουμε δει περιόδους στην ιστορία όπου η ατμόσφαιρα είχε 1000 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, εντούτοις είχαμε περιόδους παγετώνων.

Κι όταν κοιτάζουμε πίσω στον χρόνο βλέπουμε ότι το διοξείδιο του άνθρακα ποτέ δεν προκάλεσε κλιματική αλλαγή!! Πρέπει να θέσουμε το εξής καίριο ερώτημα στους φίλους της υπερθέρμανσης: Δείξτε μου ότι οι ανθρώπινες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προκαλούν παγκόσμια υπερθέρμανση!!

Αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί. Μόλις το 3% των ετήσιων εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα προέρχεται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες!! Το υπόλοιπο 97% είναι φυσικής προελεύσεως, από την εξάτμιση των ωκεανών, από τα ηφαίστεια και τα βακτήρια κάθε είδους»: