Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης Α.Μυλωνάκης μίλησε στον Τάσο Γκουριώτη, στην εκπομπή “Black Monday” στην τηλεόραση του Pronews αναφερόμενονς στην απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία πλέον τα funds μπορούν να πλειστηριάζουν την πρώτη κατοικία ενός δανειολήπτη με το πάτημα ενός «κουμπιού» είπε ότι ήταν «προαποφασισμένη και προδιαγεγραμένη»!

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς που είναι ένα ζήτημα που «καίει», την ελληνική κοινωνία (700.000 δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν ανά πάσα στιγμή το σπίτι τους) είπε ότι επρόκειτο για έναν σχεδιασμό που είχε ξεκινήσει από τα χρόνια του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα το 2003.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας γνώριζε εκ των προτέρων την απόφαση του Αρείου Πάγου αδού όπως δήλωσε «Τα ξέραμε από το Νοέμβριο».

Εν συνεχεία προχώρησε σε μία ιστορική πολιτική αναδρομή που ήταν απαραίτητη για τους Έλληνες πολίτες για να κατανοήσουν πως ξαφνικά βρέθηκαν να απειλούνται να μείνουν στον δρόμο ανά πάσα στιγμή:

«Όλα ξεκίνησαν με το ΠΑΣΟΚ το 2003 επί Σημίτη που έδινε το δικαίωμα να δημιουργηθούν funds. Tώρα τους λένε και servicers, ξέρετε πως αλλάζουν τα ονόματα. Αυτά τα κοράκια λοιπόν ξεκίνησαν επί Σημίτη, συνέχισαν το 2008 με νόμο Καραμανλή, ο οποίος κάπως προσπάθησε να σώσει την πρώτη κατοικία, πάμε μετά το 2015. Ο νόμος ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε αφορολόγητα τα πάντα στα «κοράκια».

Μετά έρχονται δύο νόμοι το 2019 και το σχέδιο «Ηρακλής» και έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το δικαίωμα στα κοράκια να κάνουν κατασχέσεις.

Τα οποία «κοράκια» είναι επί της ουσίας θυγατρικές των τραπεζών. Άμα δείτε ποιοι βρίσκονται στα ΔΣ των funds είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει στον τραπεζικό τομέα, στο υπουργείο Οικονομικών, παιδιά δικαστών, έχουν βγει κατά καιρούς στις εφημερίδες, στον Τύπο και ξαφνικά βλέπουμε έρχεται ο Άρειος Πάγος, με 56 δικαστές στην Ολομέλεια, ναι μπορείτε να κάνετε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Τι προτείνει η Ελληνική Λύση για αυτό; Κούρεμα, διαγραφή μέρους των χρεών, ότι έγινε στα μιντιακά και στα άλλα εφοπλιστικά δάνεια, τα οποία τα ξέρουμε όλοι, 85-90% κουρέματα.

Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές είναι ελάχιστοι.

Να μην πλειστηριάζεται καμία πρώτη κατοικία όταν αποδεδειγμένα ο δανειολήπτης δεν μπορεί να πληρώσει»

Έδωσε επίσης απάντηση στο φλέγον ερώτημα που απασχολεί όλους ενόψει εκλογών για το αν θα έμπαινε το κόμμα του σε μία κυβέρνηση συνεργασίας με την ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη (αν βέβαια βγει πρώτο κόμμα) ή αν θα στήριζε μία κυβέρνηση Μητσοτάκη:

«Ούτε μία στο εκατομμύριο να στηρίξουμε κυβέρνηση Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά στον Τάσο Γκουριώτη.

Και πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε με το ΠΑΣΟΚ καθώς σε κανένα από αυτά τα κόμματα δεν είναι εμπιστοσύνης «ούτε για να τους δώσεις χειραψία, σίγουρα θα σου λείπει ένα δάχτυλο».