Στόχος έγινε ο Ιερό Ναός των Αγίων Αποστόλων στην Κυψέλη καθώς άγνωστοι έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του ναού. 

Πρόκειται για το εκκλησάκι που έφτιαξε ο μπουρλοτιέρης του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Κωνσταντίνος Κανάρης.

Αν και είμαστε λίγες ημέρες μόνο πριν τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 φαίνεται κάποιοι να μην συγκινούνται και να προβαίνουν σε ενέργειες που φέρνουν τις θλιβερές εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι της περιοχής.

Το εκκλησάκι είναι παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης οι τοίχοι του οποίου γεμίζουν πολλές φορές με παρόμοια συνθήματα όπως τα πιο πάνω.

Ο Πυρπολητής Κωνσταντίνος Κανάρης (1794 – 1877) είχε επιλέξει μεταπολεμικά (1853) να διαμένει σε ένα απλό και ταπεινό σπίτι στην Κυψέλη. Στο εσωτερικό του κτήματος υπήρχε ένα εκκλησάκι, που αποτέλεσε μετεπαναστατικό καρπό του βαθέος θρησκευτικού συναισθήματος του μπουρλοτιέρη… Αυτό το εκκλησάκι ονομάστηκε «Άγιοι Απόστολοι».

Ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Νικολάκης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυψέλης, είχε την ευγενή πρόθεση, να παραχωρήσει στο Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και το δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το οποίο φαίνεται, για πρώτη φορά δημοσιευμένο, πώς ήταν το εκκλησάκι, που έχτισε ο μπουρλοτιέρης Κωνσταντίνος Κανάρης, στις 16 Ιουνίου του 1978 όταν και κάηκε ολοσχερώς.

Κτήτορες ήταν ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης Κωνσταντίνος Κανάρης και η σεβάσμια σύζυγός του Δέσποινα Κανάρη.

ieriplektani