Νέα δεδομένα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του άγριου εγκλήματος του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Οι Αρχές ανακαλύπτουν συνεχώς στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα ο άτυχος νεαρός να δολοφονήθηκε από περισσότερα από ένα άτομα.

Ο νεαρός προφανώς ήταν… ψιλιασμένος αλλά για λάθος λόγο, καθώς ναι μεν περίμενε πως ο 50χρονος θα τον κοροϊδέψει αλλά όχι και πως θα τον σκοτώσει! Στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ναρκαλιευτές του στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του νεαρός κυνηγός. Δεν αποκλείεται η πιθανότητα και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση ενώ έμφαση δίνεται στο να βρεθεί το κίνητρο και για αυτό – εκτός των άλλων- αναζητούνται και μαρτυρίες.  Όπως είπε η εκρόσωπος τύπου της ΕΛΑΣ Κ. Δημογλίδου, «Η θετική εξέλιξη της ανεύρεσης της σορού του άτυχου νεαρού θα μας δώσει σίγουρα περισσότερα στοιχεία για την έρευνα. Στοιχεία τα οποία θα μπορούν να αποκλείσουν ή να αποδείξουν και τη συμμετοχή ίσως και κάποιου συνεργού στο συγκεκριμένο έγκλημα… Υπάρχει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια και αυτό προκύπτει από το χρονικό διάστημα το οποίο είναι περιορισμένο. Ο άνθρωπος αυτός κινήθηκε στην περιοχή και τέλεσε αυτό που έχει τελέσει και ήδη είναι προφυλακισμένος και σίγουρα κατά την άποψή μας έχει κάποιον η κάποιους οι οποίοι τον έχουν βοηθήσει να διαπράξει αυτό το ειδεχθές έγκλημα». Σε βάλτο στο Ευηνοχώρι εντοπίστηκε στις 22 Ιανουαρίου η σορός του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 4 Ιανουαρίου. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η σορός, η οποία ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, έφερε πολλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο. Τη σορό βρήκε η ομάδα που συνδράμει τις έρευνες για λογαριασμό της οικογένειας μαζί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος έχει τραύματα από κυνηγετικό όπλο αριστερά στην πλάτη, πιθανόν με φυσίγγια που χρησιμοποιούνται για κυνήγι αγριογούρουνου. Η λήψη γενετικού υλικού θα βοηθήσει την έρευνα και ταυτόχρονα θα ταυτοποιήσει πέραν αμφιβολίας την ταυτότητα της σορού. Οι αρχές πήραν δείγμα από τον κατηγορούμενο για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος. Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί, θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αφενός βρέθηκε νέο φυσίγγιο σήμερα στην περιοχή των ερευνών. Μάλιστα, το φυσίγγιο που βρέθηκε, αλλά και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν αποκλείουν τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να τον πέταξε. Αφετέρου, νέα στοιχεία «δείχνουν» μια νέα παράμετρος στη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, καθώς ο 31χρονος φαίνεται να έπεσε θύμα ενέδρας από τον 50χρονο με αφορμή χρυσές… λίρες! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο ιστορικό αναζητήσεων του υπολογιστή του 31χρονου οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν εντόπισαν μόνο λέξεις – κλειδιά σχετικές με χαμένο θησαυρό αλλά και κάτι πιο εξειδικευμένο: Πώς μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τις κάλπικες λίρες! Έτσι φαίνεται, πως ο 50χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη, τον έπεισε πως υπήρχε χαμένος θησαυρός στο Ευηνοχώρι με χρυσές λίρες.

Πέπλο μυστηρίου πάνω από την υπόθεση δολοφονίας του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι μετά και την απολογία του κρεοπώλη, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τον 31χρονο. Σήμερα πραγματοποιείται η κηδεία του άτυχου νέου, ενώ αναμένεται και η συμπληρωματική κατάθεση του 50χρονου.