Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ότι έκλεψαν μια χρυσή… τουαλέτα από ένα μέγαρο της νότιας Αγγλίας, όπου φυλασσόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης έργων τέχνης μέχρι τη στιγμή που έκανε «φτερά», ένα πρωινό του 2019. Η λεκάνη, από χρυσό 18 καρατίων, ήταν πλήρως λειτουργική και η αξία της υπολογίζεται στις 4,8 εκατ. λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ). Είχε […]
Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται ότι έκλεψαν μια χρυσή… τουαλέτα από ένα μέγαρο της νότιας Αγγλίας, όπου φυλασσόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης έργων τέχνης μέχρι τη στιγμή που έκανε «φτερά», ένα πρωινό του 2019.

Η λεκάνη, από χρυσό 18 καρατίων, ήταν πλήρως λειτουργική και η αξία της υπολογίζεται στις 4,8 εκατ. λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ). Είχε τοποθετηθεί στο Παλάτι Μπλένιμ, έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της έκθεσης ενός Ιταλού καλλιτέχνη.

Οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ο Τζέιμς Σιν, 39 ετών, κατηγορείται για διάρρηξη και μεταφορά περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με εγκληματική δραστηριότητα. Δίωξη ασκήθηκε και σε άλλους τρεις άνδρες, τους Μάικλ Τζόουνς, Φρεντ Ντοου και Μπόρα Γκάκουκ.

Την εποχή εκείνη η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι διαρρήκτες μπήκαν στο μέγαρο και πήραν το έκθεμα «Αμερική» κάποια στιγμή πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν οι αρχές ανέκτησαν τη λεκάνη της τουαλέτας ή τι απέγινε το έκθεμα.

Το Παλάτι Μπλένιμ, όπου γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, εξέφρασε τη λύπη του για την κλοπή της τουαλέτας, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.

Οι τέσσερις άνδρες θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 28 Νοεμβρίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)