Να σταματήσουν οι εναέριες περιπολίες ελληνικών F-16 για την διαφύλαξη του αλβανικού FIR και η εκπαίδευση σε ελληνικά κέντρα Αλβανών κομάντος

Ο πρόεδρος του κόμματος των Τσάμηδων (PDIU), Σ.Ιντρίζι είχε αντιδράσει στην συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος για το δήμο Χειμμάρας, Φ.Μπελλέρης ( 09 Μαΐου 2023).

“Η Χειμμάρα δεν είσαι εσύ. Αρνήθηκα αρχικά να θεωρήσω αληθινή τη συνέντευξη του Φρέντι Μπελέρη για την ελληνική εφημερίδα «Πρώτο θεμα», γιατί κανένας νόμιμος υποψήφιος δεν θα τολμούσε να μιλήσει και να χρησιμοποιήσει τον εξελληνισμό της Χειμμάρας ως πλατφόρμα του.

Η συνέντευξη συνεχίστηκε όταν μίλησαν για τη Βόρειο Ήπειρο ως φυσική έννοια και κανείς δεν μίλησε για εκείνη την επαίσχυντη σελίδα της Δημοκρατίας, και το γεγονός ότι η Βόρειο Ήπειρος βρίσκεται στα θεμέλια της γενοκτονικής φιλοσοφίας απέναντι στους Αλβανούς, και της ελληνικήυς Μεγάλης Ιδέας.Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να πω ότι ότι η Χειμμάρα είναι αλβανική γη, ότι την εποχή του βασιλιά Ζόγκου, η Αλβανία αναγνώρισε τις μειονοτικές περιοχές που ορίστηκαν και η Χειμμάρα ούτε ήταν ούτε θα είναι ποτέ μειονοτική περιοχή, επειδή δεν υπάρχει εθνοτική πλειοψηφία από Έλληνες.Η Χειμμάρα είναι η χώρα των Αλβανών ανδρών και γυναικών που ήξεραν πώς να διαφυλάξουν την Αλβανία όσο λίγοι άλλοι.Δεύτερον, υπενθυμίζω σε αυτόν τον κατηγορούμενο για τη σφαγή της Επισκοπής το 1995 και καταδικασμένο με την υπ’ αριθμ. 224/24.9.2004 απόφαση του δικαστηρίου Αυλώνας και υπ’ αριθμόν 302/26.12.2006 για παραβίαση εθνικών συμβόλων και διατριβών του ελληνισμού. της Αλβανίας και η εγκληματική του Βορίου Ηπείρου θα λάβουν την ανάλογη απάντηση από τους Χειμμαριώτες στις 14 Μαΐου 2023”.Πρόκειται για το γνωστό μίσος εκτός των εθνικιστών στην Αλβανία, και των περιβόητων Τσάμηδων, που τόσα εγκλήματα κατά της Ελλάδος εξετέλεσαν μέσα στην κατοχή, με συνεργασία σε εκτελέσεις, συνεργασία με κατοχική δύναμη και πολλά άλλα. Το ζήτημα είναι οικονομικό, αλλά πρωτίστως είναι εθνικό αφού οι Αλβανοί δεν αναγνωρίζουν την Χειμμάρα ως μειονοτική περιοχή.