“Ο υπόλοιπος πληθυσμός απλά θα εξαφανιστεί”

Ο Ισραηλινός ιστορικός, σύμβουλος του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ και δημιουργός του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιούβαλ Χαράρι, σε ομιλία του αναφέρθηκε στην πιθανότητα ενός επερχόμενου “κατακλυσμού” από τον οποίο θα σωθούν μόνο οι “λίγοι και οι εκλεκτοί”.

Το ύφος του Χαράρι, είναι διφορούμενο, πάντως. Άλλοι το ερμηνεύουν ως μια “γνήσια προειδοποίηση” που δείχνει ενδιαφέρον για την ανθρωπότητα, άλλοι ως μια ωμή και κυνική περιγραφή των πραγμάτων που θα έρθουν.

Όπως είπε:

«Έχουμε μια μικρή ελίτ η οποία σπρώχνει τα πράγματα για ιδίο όφελος, ακόμη και αν αυτό δεν είναι επ ωφέλεια του μεγαλύτερου μέρους του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αυτό έχει συμβεί τόσες πολλές φορές στην ιστορία και θα συμβεί ξανά», σημείωσε ο Ισραηλινός ιστορικός για να συνεχίσει:

«Ένας από τους μεγαλύτερους κίνδυνους για τον πλανήτη σήμερα είναι η τεχνολογική ουτοπία.

Αυτή μπορεί να λειτουργήσει για την ελίτ, αλλά όταν το κακό γίνει χειρότερο και έρθει ο κατακλυσμός οι επιστήμονες θα κατασκευάσουν μια νέα κιβωτό του Νώε για τους λίγους και εκλεκτούς και οι υπόλοιποι, η συντριπτική δηλαδή μερίδα του πληθυσμού απλά θα εξαφανιστούν».

Αυτά είπε ο Χαράρι ο οποίος αναφερόμενος σε “κατακλυσμό” δεν εννοεί φυσικά από μια παγκοσμίων διαστάσεων πλημμυρίδα αλλά μάλλον από κάποια πτώση στη Γη ενός μετεωρίτη επιπέδου ELE που θα προκαλέσει ένα τεράστιο τσουνάμι

Μπορεί βέβαια να μην εννοεί τίποτα από τα παραπάνω, με την έννοια του νερού, αλλά να αναφέρει τον κατακλυσμό μεταμορικά, εννοώντας ότι έρχεται μια μεγάλη καταστροφή από την οποία θα γλιτώσουν μόνο οι ελιτ σε κάποια “κιβωτό” όποια και αν είναι αυτή

pronews