Την ακινητοποίησαν και την έδεσαν με ταινία ενώ στη συνέχεια τη φωτογράφισαν. Ο Μακίντος μετά την πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού, σύμφωνα με την αστυνομία.

Μια γυναίκα από την Αλάσκα ομολόγησε την ενοχή της για τη δολοφονία της 19χρονης «καλύτερης φίλης» της το 2019.

Η Ντενάλι Μπρέμερ, 22 ετών, ομολόγησε ότι δολοφόνησε την φίλη της επειδή ένας άνδρας, που γνώρισε μέσω ίντερνετ, φέρεται να της πρόσφερε 9 εκατ. δολάρια για να σκοτώσει κάποιον, αναφέρει το People.

Την Τετάρτη, η Μπρέμερ από το Άνκορατζ της Αλάσκα ομολόγησε την ενοχή της για φόνο πρώτου βαθμού.

Η Μπρέμερ συμφώνησε να παραδεχθεί την ενοχή της για τη δολοφονία της 19χρονης Σίνθια Χόφμαν, μιας έφηβης με αναπτυξιακές αναπηρίες, με αντάλλαγμα να αποσυρθούν άλλες πέντε κατηγορίες εναντίον της, αναφέρει το KTUU.

«Κατηγορήθηκε για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη δολοφονίας πρώτου βαθμού, παρότρυνση για δολοφονία πρώτου βαθμού, δύο διαφορετικές κατηγορίες δολοφονίας σε δεύτερο βαθμό και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων», δήλωσε ο εισαγγελέας Πάτρικ Μακκέϊ, σύμφωνα με το KTUU.

Η Χόφμαν εξαφανίστηκε μετά από πεζοπορία με την Μπρέμερ και έναν άλλο φίλο της στο Θάντερμπέρντ Φόλς στο Τσουγιάκ της Αλάσκας.

Η σορός της βρέθηκε δύο μέρες αργότερα στις όχθες του ποταμού Εκλούντα, δεμένη με κολλητική ταινία και με τραύμα από πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, οι αρχές έμαθαν ότι η Μπρέμερ είχε ξεκινήσει μια διαδικτυακή σχέση με έναν άνδρα που είπε ότι το όνομά του ήταν Τάιλερ και ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν εκατομμυριούχος από το Κάνσας.

Φέρεται δε, να της πρόσφερε 9 εκατομμύρια δολάρια για να σκοτώσει κάποιον και να του στείλει φωτογραφίες και βίντεο της δολοφονίας.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, η Μπρέμερ, που τότε ήταν 18 ετών, και ο συνεργός της Κάιντεν Μακίντος, 16 ετών, οδήγησαν την Χόφμαν στο Θάντερμπέρντ Φόλς.

Ο Μακίντος και η Μπρέμερ κατηγορήθηκαν για φόνο και παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, σύμφωνα με αρχεία του δικαστηρίου. Δύο ανήλικοι – ένας άνδρας και μια γυναίκα των οποίων τα ονόματα δεν αποκαλύφθηκαν επειδή είναι ανήλικοι – «συμμετείχαν στον σχεδιασμό αυτής της ανθρωποκτονίας με την Μπρέμερ και τον Μακίντος», σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Ο Κάλεμπ Λείλαντ, τότε 19 ετών, συνελήφθη επίσης με την κατηγορία της δολοφονίας, συνωμοσίας για τη διάπραξη φόνου και πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση με ανήλικο. Ο Λείλαντ φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι βοήθησε να σχεδιάσει τη δολοφονία της Χόφμαν και δάνεισε το SUV του στην Μπρέμερ πριν το έγκλημα, σύμφωνα με την εφημερίδα The Alaska Star.

Οι υποθέσεις των Μακίντος και Λείλαντ εκκρεμούν ακόμη.

Το 2019, ο Ντάριν Σιλμιλλέρ από την Ιντιάνα κατηγορήθηκε ως ο εγκέφαλος του σχέδιο της δολοφονίας.

Δικαστήριο του Άνκορατζ κατήγγειλε τον 21χρονο τότε Σιλμιλλέρ για δολοφονία πρώτου βαθμού, συνωμοσία για τη διάπραξη φόνου σε πρώτο βαθμό και δύο κατηγορίες για δολοφονία σε δεύτερο βαθμό.

Τον Αύγουστο του 2019, δήλωσε αθώος για όλες τις κατηγορίες. Στα 24 του πλέον, ο Σιλμιλλέρ εκδόθηκε στην Αλάσκα, όπου παραμένει έγκλειστος και περιμένει τη δίκη του. Η Μπρέμερ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 30 έως 99 χρόνια,.

Ο πατέρας του Χόφμαν, Τίμοθι, είπε ότι η κόρη του θεωρούσε την Μπρέμερ την «καλύτερή της φίλη» μετά τη γνωριμία τους στο γυμνάσιο.

«Το μόνο πράγμα που ξέρω είναι ότι η κόρη μου εμπιστεύτηκε αυτούς τους ανθρώπους», είχε πει το δικαστήριο το 2019. «Η κόρη μου ήθελε απλώς φίλους και τώρα πρέπει να την θάψω. Και αυτό είναι λάθος.»


HuffPost