Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 μηνών έφθασε ξανά ο δανεισμός των επιχειρήσεων (και των μη χρηματοπιστωτικών) τον Σεπτέμβριο για πρώτη φορά φέτος μετά από μία χρονιά δύσκολης και αργής πιστωτικής επέκτασης, που η απροθυμία των δυνητικών δανειοληπτών με αφορμή τις διπλές εκλογές, συνεχίστηκε λόγω του ράλι των επιτοκίων της ΕΚΤ

Σύμφωνα με έρευνα της ΤτΕ στις τράπεζες το επιτοκιακό περιθώριο για δάνεια σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις μειώθηκε οριακά και επισημαίνεται και στη σχετική διευκόλυνση των όρων δανεισμού στην ίδια έρευνα για το τρίτο τρίμηνο φέτος. 

Με βάση την ίδια έρευνα οι τράπεζες αναμένουν αύξηση της ζήτησης για δάνεια από ΜμΕ, καθώς και μικρή αύξηση στα καταναλωτικά δάνεια, τα οποία κινούνται σταθερά από το Δεκέμβριο του 2022. 

Το σύνολο του επιχειρηματικού δανεισμού έφθασε τα 71,5 δισ. ευρώ και το σύνολο του δανεισμού των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων τα 63,9 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο, φθάνοντας για πρώτη φορά φέτος τα υψηλότερα επίπεδα στο σύνολο του επιχειρηματικού δανεισμού, από τον Δεκέμβριο του 2022.