Δεν είναι λίγοι οι πλούσιοι αυτού του πλανήτη που αναζητούν τρόπους να επιμηκύνουν τη ζωή τους, να μείνουν νέεοι ή ακόμα και να κερδίσουν την αθανασία. Εφόσον αυτό προσφερθεί, με τη χρήση για παράδειγμα Τεχνητής Νοημοσύνης ή βιοτεχνολογίας ή συνδυασμού αυτών, τότε όλοι αυτοί θα τρέξουν να υιοθετήσουν αυτές τις τεχνολογίες. Έτσι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα πλανηθούν…
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογίας Peter Thiel επιβεβαίωσε ότι έχει εγγραφεί για να παγώσει κρυογονικά όταν πεθάνει, έτσι ώστε να μπορεί ενδεχομένως να αναβιώσει στο μέλλον – παρόλο που είναι δύσπιστος ότι η τεχνολογία λειτουργεί πραγματικά.

Ο Thiel, ο οποίος έχει εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 8,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, μίλησε με ειλικρίνεια για τις δυνατότητες διατήρησης της ζωής των λεγόμενων «cryonics» κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο podcast του δημοσιογράφου Bari Weiss την Τετάρτη .

«Είναι αλήθεια ότι έχετε εγγραφεί για να διατηρηθείτε κρυγονικά όταν πεθάνετε, ώστε να μπορέσετε να επιστρέψετε στη ζωή στο μέλλον;» ρώτησε ο Βάις.

“Ναι, αλλά το σκέφτομαι περισσότερο ως ιδεολογική δήλωση”, είπε ο Thiel.

«Δηλαδή είναι αλήθεια;» απάντησε ο Βάις.

“Δεν περιμένω απαραίτητα να λειτουργήσει, αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που υποτίθεται ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε», απάντησε ο Thiel.

Στη συνέχεια, ο Weiss πίεσε τον Thiel για το αν έχει υπογράψει κάποιους αγαπημένους του να παγώσουν.

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι λειτουργεί», πρόσθεσε ο Thiel. «Νομίζω ότι πρέπει να δοκιμάσουμε αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ακόμα εκεί.”

Ο Thiel, 55 ετών, έχτισε την αρχική του περιουσία ως συνιδρυτής του PayPal. Ήταν ο πρώτος εξωτερικός επενδυτής στο Facebook και αρχικός συνεργάτης στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Founders Fund.

Είναι επίσης ένας Ρεπουμπλικανός δωρητής – και δήλωσε στην ίδια συνέντευξη στο podcast με τον Weiss ότι σχεδίαζε να υποστηρίξει τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις για την προεδρική υποψηφιότητα του GOP το 2024.Το ενδιαφέρον του Thiel για την κρυογονική και άλλες τεχνολογίες αντιγήρανσης έχει τεκμηριωθεί καλά. Το 2014, ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογίας είπε στην The Telegraph ότι είχε εγγραφεί για να διατηρηθεί μετά θάνατον από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Alcor.

«Όταν σας λέω ότι έχω εγγραφεί για αυτό [cryogenics], υπάρχει πάντα αυτή η αντίδραση που είναι πραγματικά τρελή, είναι ανησυχητική», είπε ο Thiel στο outlet. «Αλλά η άποψή μου είναι ότι είναι μόνο ανησυχητικό γιατί αμφισβητεί τον εφησυχασμό μας».

Η Alcor περιγράφει το έργο της στην κρυογονική, ως «την πρακτική της διατήρησης της ζωής με την παύση της διαδικασίας θανάτου χρησιμοποιώντας θερμοκρασίες υπό παγώματος με σκοπό την αποκατάσταση της καλής υγείας με την ιατρική τεχνολογία στο μέλλον».

Και δεν είναι ο μόνος που το θέλει αυτό
Ο Thiel δεν είναι η μόνη εξέχουσα προσωπικότητα της τεχνολογίας που ξοδεύει χρήματα σε τεχνολογία επέκτασης ζωής. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI Sam Altman – η εταιρεία του οποίου δημιούργησε το ChatGPT chatbot – επένδυσε πρόσφατα 180 εκατομμύρια δολάρια σε μια εταιρεία Retro Biosciences που στοχεύει να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου κατά 10 χρόνια, ανέφερε το MIT Technology Review.

Μια άλλη φιγούρα της Silicon Valley, ο προγραμματιστής λογισμικού Bryan Johnson, έχει κερδίσει τη φήμη επειδή ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ένα «πρωτόκολλο κατά της γήρανσης». Ο Τζόνσον, 45 ετών, ισχυρίζεται ότι η δαπανηρή προσπάθειά του του έδωσε το σώμα ενός 18χρονου.