Δραματικές είναι οι στιγμές για τους Παλαιστίνιους που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τον θάνατο με την Λωρίδα της Γάζας να παραμένει αποκλεισμένη από ξηρά και θάλασσα, ενώ έχει λήξει το τελεσίγραφο του Ισραήλ, και ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Για έγκλημα πολέμου κάνει λόγο η Χαμάς, με το Ιράν να απευθύνει νέα προειδοποίηση στο Ισραήλ να σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά για γενικευμένη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο ΟΗΕ μιλά για ανθρωπιστική καταστροφή και «εθνοκάθαρση» ενώ πιέζει για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας την ώρα που το νερό στερεύει για τα πάνω από δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση με το Λίβανο με τη Χεσμπολάχ να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις σε ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις.

Στους 2.215 οι νεκροί στη Γάζα – ανάμεσά τους 724 παιδιά, ενώ άλλοι 8.714 είναι τραυματίες. Πάνω από 1.300 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς

7:00 Χτυπούν σειρήνες στην Ανω Γαλιλαία στο Ισραήλ

6:30 Υπερ της Παλαιστίνης ο Κούκα

Ο  γνωστός διεθνής ποδοσφαιριστής Αχμεντ Χασάν «Κούκα» με ανάρτησή του στα social media εκφράζει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους που αντιστέκονται και καταγγέλλει την προπαγάνδα του Ισραήλ.

Πολλοί διάσημοι από τον καλλιτεχνικό και αθλητικό χώρο έχουν πάρει θέση στο πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς, με ένα παράλληλο πόλεμο να εξελίσσεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

6:15 Στη Μέση Ανατολή ειδικός απεσταλμένος της Κίνας

Ο Κινέζος απεσταλμένος Zhai Jun θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα για να πιέσει για κατάπαυση του πυρός στη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς και να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, μετέδωσε το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Ο Ζάι «θα επισκεφθεί τη Μέση Ανατολή την επόμενη εβδομάδα για να συντονιστεί με διάφορες πλευρές για την κατάπαυση του πυρός, την προστασία των αμάχων, την εκτόνωση της κατάστασης και την προώθηση ειρηνευτικών συνομιλιών», ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse) επικαλούμενο το CCTV σε βίντεο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή.

5:50 Νέα αυστηρή προειδοποίηση Ιράν προς Ισραήλ

Με «σοβαρές συνέπειες» αν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα, προειδοποιεί για άλλη μια φορά το Ιράν το Ισραήλ.

Το Ιράν έστειλε μήνυμα στο Ισραήλ μέσω του ΟΗΕ ότι θα μπορούσε να παρέμβει, εάν το Ισραήλ συνεχίσει τη στρατιωτική του εκστρατεία στη Γάζα.

Η Τεχεράνη προειδοποίησε για «εκτεταμένες συνέπειες» εάν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί του ισραηλινού στρατού στη Γάζα, ενώ οι οι διπλωμάτες εργάζονται νυχθημερόν για να αποτρέψουν την κλιμάκωση του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς σε μια περιφερειακή σύγκρουση, που θα μπορούσε να συμπεριλάβει τη Χεζμπολάχ και το Ιράν.

Ειδικότερα, το Ιράν απηύθυνε δημόσιες προειδοποιήσεις και έστειλε ιδιωτικό μήνυμα στο Ισραήλ μέσω των Ηνωμένων Εθνών ότι θα μπορούσε να παρέμβει εάν το Τελ Αβίβ συνέχιζε τη στρατιωτική του εκστρατεία για την εκρίζωση της Χαμάς από τη Γάζα, σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσίευσε για πρώτη φορά ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και επιβεβαίωσε η Jerusalem Post.

Την ίδια ώρα, οι μαχητές της Χαμάς διαμηνύουν σε κάθε τόνο πως δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον πόλεμο, με τις συνεχόμενες επιθέσεις να συνεχίζονται προς στόχους σε όλη την ισραηλινή επικράτεια.