Με μεγάλη θλίψη αλλά και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να εγκαινιάζουν πανηγυρικά την έκθεση «μεικτής τεχνικής και γλυπτών» του αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε για την πραγματοποίηση της έκθεσης με τον τίτλο «Αυτοσχεδιασμοί», το Ζάππειο Μέγαρο, το ιστορικό ίδρυμα που πήρε το όνομα του από τους Βορειοηπειρώτες ιδρυτές του, τους μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες Ευαγγέλη και Κωνσταντίνο Ζάππα, από το Λάμποβο Αργυροκάστρου.

Μάλιστα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στον χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, σημείωσε ότι «Ελλάδα και Αλβανία απολαμβάνουν εξαιρετικές σχέσεις».

Προφανώς για τον κ. Δένδια οι «εξαιρετικές σχέσεις» Ελλάδας και Αλβανίας πιστοποιούνται από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία στους Βουλιαράτες, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το 2018 και το γεγονός ότι σχεδόν πέντε χρόνια μετά δεν έχει ακόμα εκδοθεί το σχετικό πόρισμα.

Οι «εξαιρετικές σχέσεις», που βλέπει ο κ. Δένδιας, αποτυπώνονται επίσης από τις αρπαγές των περιουσιών των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως και από την άρνηση του αυτοπροσδιορισμού τους στις περιοχές τις οποίες τα Τίρανα δεν αναγνωρίζουν ως μειονοτικές.

Άλλο ένα δείγμα των «εξαιρετικών σχέσεων» που υπάρχουν στο μυαλό του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, αποτελούν οι αλλεπάλληλες αναβολές της απογραφής πληθυσμού στην Αλβανία με τα ερωτήματα της εθνικότητας και της θρησκείας.

Οι «εξαιρετικές σχέσεις» επιβεβαιώνονται φυσικά και από την καταδίκη σε οκτώ χρόνια φυλάκισης του Αντιπροέδρου της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Μόντη Κολίλα, αλλά και τον ψυχολογικό πόλεμο που ασκούν οι αλβανικές Αρχές σε πολλούς Βορειοηπειρώτες που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα τους στην πατρογονική τους γη.

Ακόμα ένα αποδεικτικό φαινόμενο των «εξαιρετικών» ελληνο-αλβανικών σχέσεων είναι η μετατροπή της Αλβανίας σε απροκάλυπτο δορυφόρο της Τουρκίας του Ερντογάν και η αδιάκοπη προβολή και προώθηση από πλευράς Τιράνων του ανύπαρκτου «τσάμικου ζητήματος».

Τα εγκαίνια των «Αυτοσχεδιασμών» του Ράμα έρχονται ενάμιση μήνα μετά την κοινή άσκηση στο Μαρκόπουλο της ΕΚΑΜ με την RENEA, της ειδικής ομάδας της αλβανικής αστυνομίας η οποία δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Αποτυπωμένες θα μείνουν στη μνήμη μας οι εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο Έλληνας Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος να αποδίδει ενθύμια στους δολοφόνους του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Με μεγάλη πικρία συμπεραίνουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε την εργολαβία να κάνει τον καλλιτεχνικό μάνατζερ του αλβανού πρωθυπουργού που διενεργεί απρόσκοπτα την εθνοκάθαρση εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και να χειροκροτεί τους μισελληνικούς αυτοσχεδιασμούς του.

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου θα χαιρέτιζε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, στο πλαίσιο της έμπρακτης αμοιβαιότητας της βελτίωσης των σχέσεων της Ελλάδας με την Αλβανία, όπως ο κ. Δένδιας θέλει να πιστεύει, την άμεση ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων της Σύμβασης Πλαισίου για τα μειονοτικά και ανθρώπινα δικαιώματα και την άμεση εφαρμογή τους από την αλβανική κυβέρνηση.

Όμως η ώρα που η ελληνική κυβέρνηση θα κριθεί πλησιάζει και τότε όλοι οι Έλληνες που έχουμε μνήμη και ευαισθησία για την Βόρειο Ήπειρο θα κάνουμε τους δικούς μας…αυτοσχεδιασμούς.

Σήμερα λοιπόν  1μμ. στο ΖΑΠΠΕΙΟ θα συγκεντρωθούν τα αδέρφια μας οι Βορειοηπειρώτες με την σημαία της Βορείου Ηπείρου και μόνο! ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!