Είπαν ότι η βλάβη θα διαρκέσει για λίγα λεπτά και πέρασαν τρεις ώρες!

Εικόνες «βαθιάς» Αφρικής ζει καθημερινά η Ελλάδα καθώς «έπεσαν» για τρεις ολόκληρες ώρες τα δίκτυα σταθερού ίντερνετ Nova-Wind και Cosmote στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Κολωνάκι.

Δηλαδή, σε μία εποχή, όπου σχεδόν ολόκληρη η οικονομική δραστηριότητα πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου, το κέντρο της πρωτεύουσας ήταν «ανενεργό»!

Η εικόνα που αντίκρισαν οι χρήστες υπολογιστών στο Κολωνάκι είναι η παρακάτω:

Το ωραίο στην όλη υπόθεση είναι πως στην επικοινωνία που είχε το pronews.gr με τις εταιρείες, του διαμηνύθηκε ότι «η βλάβη θα διαρκέσει λίγα λεπτά» και ξεπέρασε τις τρεις ώρες (αποκαταστάθηκε πριν λίγα λεπτά).

Μία μόνον ώρα στη σύγχρονη εποχή σημαίνει ζημιά εκατομμυρίων ευρώ, πόσο μάλλον όταν είναι τρεις.

Πέραν της άμεσης οικονομικής ζημιάς που προκαλείται τίθεται ζήτημα και για το πως η εκάστοτε κυβέρνηση, θα αναζητά επενδυτές, όταν όλοι τους θα γνωρίζουν πως ίσως η Ουγκάντα, διαθέτει καλύτερη τηλεφωνική σύνδεση από την Ελλάδα.

Το κέντρο της Αθήνας καλώς ή κακώς είναι το οικονομικό κέντρο της χώρας.

Υποτίθεται πως θα έπρεπε να διαθέτει άρτιες τηλεφωνικές συνδέσεις και άρτια δίκτυα.

Αντίθετα, παρουσιάζονται προβλήματα που επιεικώς, ίσως να δικαιολογούνταν, εάν μιλούσαμε για κάποιο ορεινό χωριό στην Πίνδο.

Οι τηλεφωνικές εταιρείες το μόνο που γνωρίζουν είναι να βάζουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να πληρώνουν τα μεγαλύτερα τέλη σύνδεσης στην Ευρώπη και να προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες.

Για να μην πούμε για τις υποδομές οι οποίες είναι σε άθλια κατάσταση αλλά και για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (δεν ξέρουμε κανέναν που να μην βλαστημάει γιατί χάνεται το σήμα κατά την διάρκεια των τηλεφωνικών του συνομιλιών).

Δεν είναι μυστικό ότι όλοι οι πολίτες της χώρας ανεξαιρέτως, αντιμετωπίζουν πολλαπλές διακοπές στην σύνδεση τους κάθε μέρα.

Το γνωρίζουμε από προσωπική πείρα αλλά και από τις εμπειρίες του στενού και ευρύτερου κύκλου.

Οι διακοπές στις συνδέσεις μας είναι συχνότατες και εκνευριστικές. Να αναφέρουμε και ένα παράδειγμα μερικών ημερών:

Κοπέλα που έχει στενή σχέση με τo περιβάλλον του pronews.gr βίωσε 72 διακοπές στην σύνδεση (Nova-Wind για την ακρίβεια) μέσα σε μία ημέρα (η ίδια η εταιρεία της το ανακοίνωσε ως διαπίστωση, όταν τους πήρε τηλέφωνο για να εκφράσει παράπονα)!

Κάτι πρέπει να γίνει, κάτι πρέπει να αλλάξει σ’ αυτή τη χώρα.

Γιατί άλλωστε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μας «ψηφιοποιήσει» όλους και να πραγματοποιούμε τις συναλλαγές μας με το Δημόσιο μέσω διαδικτύου.

Πώς θα γίνει αυτό άραγε; Προς το παρόν οι μόνες συναλλαγές που μπορούμε να κάνουμε είναι με «σήματα καπνού».

Τουλάχιστον αυτές είναι πιο αξιόπιστες…