ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΤΟΥΛΗ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Τον Γιάννη Σγουρό δεν τον επέλεξε τελικά για Περιφερειάρχη Αττικής ο λαός της μεγαλύτερης Περιφέρειας της Ελλάδος, όχι γιατί δεν ήταν άξιος για Περιφερειάρχης της! Γιατί και τίμιος είναι και ηθικός είναι και όραμα για την λύση των χρονιζόντων προβλημάτων της Αττικής είχε και παρελθόν επίλυσης αυτών των προβλημάτων είχε και πρόγραμμα για να διορθώσει τις κακοτεχνίες και τις καθυστερήσεις αναγκαίων έργων των δυο τελευταίων διοικήσεων (Δούρου – Πατούλη) είχε, και το καλύτερο στελεχωμένο επιστημονικό ψηφοδέλτιο είχε και όχι αστέρες των media κλπ. που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο!

Τότε γιατί δεν τιμήθηκε από τον λαό της Αττικής ο Γιάννης Σγουρός;

Γιατί από τις ηγεσίες των δυο κομμάτων της Αντιπολιτεύσεως στη Βουλή των Ελλήνων (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) υπονομεύθηκε η κοινή στήριξη του Γιάννη Σγουρού, στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, έναντι τουεκλεκτού του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργου Πατούλη και στη συνέχεια Νίκου Χαρδαλιά!

Κοιτάζοντας το δέντρο κι όχι το δάσος! 

Δεν επιθυμούσε το φασιστικό Σύστημα εκλογή Γιάννη Σγουρού, γιατί θα τους χάλαγε τη σούπα…

Αφού από τη μια ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκλωβισμένοςστην στείρα κομματική νοοτροπία επιλογής δικού του προσώπου, παρ΄ ότι υπήρχαν πολλές επεμβάσεις στήριξης της υποψηφιότητας του Γιάννη Σγουρού, εκτέλεσε τελικά την επιθυμία του Αλέξη Τσίπρα, επενδύοντας στην αποτυχία, αφού ήταν σε όλους γνωστό, πως με αυτήν την επιλογή δεν θα μπορούσε να υπερκεράσει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Από την άλλη το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, με τον Πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση έδωσε τη στήριξη στον Γιάννη Σγουρό, όμως ήταν μια τυπική και όχι ουσιαστική στήριξη!

Από την στιγμή που μη βρίσκοντας άλλη αξιόπιστη πολιτική επιλογή και δεχόμενος σφοδρό πρεσάρισμα από το στελεχιακό δυναμικό του Κινήματος, μπροστά στο φάσμα διάσπασης, κατέληξε στη στήριξη του Γιάννη Σγουρού! Την οποία ποτέ επί της ουσίας δεν στήριξε εμπράκτως! 

Πέραν του παραπάνω ισχυρού λόγου, άλλος ένας λόγος ήταν η μηδενική επικοινωνιακή δυνατότητα του Γιάννη Σγουρού και της Παράταξής του!

Αφού για να γίνει αυτό, απαιτούνται χρήματα, τα οποία δεν διέθετε ο Γιάννης Σγουρός, αντίθετα από τους εκλεκτούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που διέθεσαν πακτωλό χρημάτων για την προβολή των εκλεκτών τους στα ΜΜΕ! 

Επειδή όμως αναφέρθηκα στα ΜΜΕ, ναι αυτός ήταν ο τρίτος λόγος της μη εκλογής Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια της Αττικής!

Αφού αυτά τα Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες) ολονυχτίς και ολημερίς προπαγάνδιζαν την υποψηφιότητα της ΝΔ, λόγω λιστών Πέτσα και δευτερευόντως την υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ! 

Και διερωτάται ο καθείς εξ ημών! Πού βρίσκεται η Δικαιοσύνη γι΄ αυτόν τον φασιστικό αποκλεισμό – πού έβγαζε μάτια – του Γιάννη Σγουρού από τα Media;

Ο Γιάννης Σγουρός παραμένει “εραστής” της Περιφέρειας Αττικής…

Όμως, αν ήταν άλλος και όχι ο Γιάννης Σγουρός, μετά την λαϊκή ετυμηγορία των πολιτών της Αττικής στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές (2023), θα είχε αποσυρθεί! 

Ωστόσο αυτός ο άνθρωπος είναι αγωνιστής! Έχει μαχητική καρδιά, αγαπάει αυτό που κάνει! Έτσι, όπως δεν παραιτήθηκε το 2014, το 2019, δεν παραιτείται ούτε τώρα! Δηλώνει παρών στην Περιφέρεια Αττικής και τα προβλήματά της! Αγωνιστής όπως πάντα, περνώντας πολλές φορές από Συμπληγάδες και κλείνοντας όλααυτά τα χρόνια (2014-2023) τ΄ αυτιά του στις Σειρήνες των κομμάτων Εξουσίας, που τον καλούσαν για Βουλευτική/Υπουργική έδρα!

Σγουρός καταγγέλλει Πατούλη και χτυπάει καμπάνα αφύπνισης της Δικαιοσύνης… 

Προεκλογικά ο Γιάννης Σγουρός τοποθετήθηκε με ΔΤ κατά των οικονομικών πεπραγμένων του πρώην εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη και νυν Περιφερειάρχη Αττικής (έως 31 Δεκεμβρίου 2023)!

Η καταγγελτική φωνή του πνίγηκε από τα Mediaκαι η Δικαιοσύνη απέδειξε πως όχι μόνο είναι τυφλή, αλλά και κουφή!   

Ωστόσο, ο Γιάννης Σγουρός συνεχίζει τον ανένδοτο αγώνα του!

Επανέρχεται με νέο ΔΤ (6/11/2023) περί της οικονομικής διαχείρισης των χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής, καλώντας τη Δικαιοσύνη να τον ακούσει!

Διαβάστε με προσοχή αυτό το τελευταίο ΔΤ:

«Η παράταξη μας, “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση”, από την πρώτη στιγμή ενασχόλησης με τα κοινά, πορεύτηκε και θα συνεχίσει να πορεύεται με άξονα τη διαφάνεια, τις δημοκρατικές αξίες και το συμφέρον της Περιφέρειας Αττικής και των πολιτών της. Από όποια θέση και αν μας κατέταξε ο λαός της Αττικής, εμείς θέλαμε να γνωρίζει όλες τις διαδικασίες που ακολουθούνται για το σχεδιασμό, το κόστος, τη δημοπράτηση και την εκτέλεση των έργων, όσο μικρά ή μεγάλα και αν είναι αυτά.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας καταγγελίες και αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Γίνεται λόγος για χορό εκατομμύριων ευρώ που δίνονταν προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με αδιαφανείς διαδικασίες, απευθείας αναθέσεις εκτός νόμιμων ορίων, για μαύρα ταμεία και άλλα πολλά. Έργα που χρονίζουν, έργα που συνεχώς αλλάζουν ημερομηνίες παράδοσης, έργα που διαρκώς αλλάζουν προϋπολογισμό. Συγκεκριμένοι εργολάβοι και συμφέροντα, καταγγέλλεται ότι λυμαίνονται το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της Περιφέρειας.

Η Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση σεβόμενη το ρόλο της, αυτόν της αντιπολίτευσης, από την πρώτη στιγμή και με συνεχείς επιστολές και δελτία τύπου προσπάθησε να ενημερώσει τόσο τα Μ.Μ.Ε όσο και τους πολίτες της Αττικής. Η προσπάθεια μας αυτή, δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις έπεσε σε τοίχους, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ δεν επιθυμούσε την σοβαρή διερεύνηση των καταγγελιών, αλλά τη συσκότιση των υποθέσεων, εκτρέποντας αλλού τη συζήτηση. Δεν είναι λίγες οι φορές, που δικές μας σημαντικές παρεμβάσεις “θάφτηκαν” από τα Μ.Μ.Ε όσο και αν προσπαθήσαμε να τις αναδείξουμε.

Η παράταξη μας επιθυμεί και θα επιδιώξει με όλα τα δυνατά μέσα που έχει στη διάθεση της, την πλήρη εξέταση των καταγγελιών. Η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη δεν λειτουργούσε μόνη της. Λειτουργούσε κάτω από την ανοχή της κεντρικής εξουσίας προσπαθώντας να καλύψει τις ενέργειες της μέσα από νομικά τερτίπια και παράθυρα, πάντα με την ομπρέλα των συστημικών Μ.Μ.Ε, που απέδειξαν και στην προεκλογική περίοδο ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν για να διερευνήσουν τάχιστα τις καταγγελίες που γίνονται  και να αποκαλύψουν τις τυχόν ευθύνες που υπάρχουν. Η εικόνα της  μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας αμαυρώνεται από τέτοιες πρακτικές. Το ίδιο και ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η δικαιοσύνη οφείλει να απομακρύνει τις σκιές και να βρει τους ενόχους, αν και εφόσον υφίστανται.

Η κατάντια αυτή δεν μας αρμόζει ούτε ως πολίτες, ούτε ως ανθρώπους που ασχολούμαστε με τα κοινά, ούτε ως θεσμός. Εμείς θα είμαστε αρωγοί  στο έργο της και θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την εκάστοτε διοίκηση, καταγγέλλοντας, όπου και όποτε χρειαστεί, τα κακώς κείμενα και εκείνες τις πρακτικές που θυμίζουν άλλου είδους εποχές.»!

Ακούει η Δικαιοσύνη;

Αυτού του καταγγελτικού ΔΤ, σήμανε συναγερμό στα social media!

Αλλά και στην καθημερινή εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ!  

Δημοσιεύοντας στην πρώτη σελίδα της εκδόσεως της Τρίτης 7 Νοεμβρίου 2023, στην στήλη “ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ” και με τον τίτλο: “Εισαγγελική παρέμβαση για τον Πατούλη”, τα παρακάτω:

«Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Γιάννη Σγουρού να διαβιβάσει στη Δικαιοσύνη το σύνολο των αποκαλύψεων για τα έργα και τις ημέρες του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη , δρομολογεί εξελίξεις.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει το σύνολο των καταγγελιών και να διατάξει έρευνα στα οικονομικά της Περιφέρειας.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να παίξει με το δημόσιο χρήμα, ούτε να σέρνονται καταγγελίες οι οποίες δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή.

Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ έρευνα θα αποδείξει την αλήθεια για όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση στον συγκεκριμένο Περιφερειάρχη»!  

Υπάρχουν ευθύνες και για τον Νίκο Χαρδαλιά…

Ο Γιάννης Σγουρός, επί παραδείγματι κατήγγειλε στις 4 Οκτωβρίου 2023, λίγο πριν τις Περιφερειακές εκλογές, πως έπρεπε να μπει τέλος στην προχειρότητα και στην κακοδιαχείριση στη διαχείριση των απορριμμάτων στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, με αφορμή το γεγονός, ότι η Αττική εδώ και 3 χρόνια δεν έχει εγκεκριμένο σχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων της.

Όπως επισήμαινε ο Γιάννης Σγουρός:

«η ελληνική νομοθεσία επιτάσσει ο σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται σε τρία επίπεδα: Εθνικό, Περιφερειακό, Τοπικό.

Σήμερα αν και υπάρχουν Εθνικός και Τοπικοί Σχεδιασμοί,  με ευθύνη της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τη διοίκηση του οποίου εμπιστεύεται ο κ. Χαρδαλιάς, αφού ο πρόεδρός του ΕΔΣΝΑ θα είναι υποψήφιος με την παράταξή του,  Περιφερειακός Σχεδιασμός για την Αττική δεν υπάρχει.

Ο προηγούμενος  που εγκρίθηκε το 2016 είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης το … 2020 (!). Για το 2021 και μετά δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη …

Την ίδια στιγμή αν και χωρίς σχέδιο, ο αρμόδιος φορέας διενεργεί – ακόμη και παραμονές των εκλογών – φωτογραφικούς και υπερκοστολογημένους διαγωνισμούς και προγραμματίζει δαπάνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ φορτώνοντας ολοένα με περισσότερα χρέη και βάρη τους πολίτες και τις νέες δημοτικές αρχές που θα προκύψουν, χωρίς να υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι, γεγονός που έχει ήδη καταγγελθεί στις αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές.

Οι ευθύνες για όλη αυτή την προχειρότητα και κακοδιαχείριση είναι πολύ μεγάλες για την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αλλά για τον κ. Χαρδαλιά ο οποίος επέλεξε να εντάξει στα ψηφοδέλτιά του τον σημερινό Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ στηρίζοντας τις παραπάνω πολιτικές.

Αμείλικτα είναι  και τα ερωτήματα που τίθενται που ζητούν επιτακτικά απαντήσεις:

• Γιατί εδώ και 4 χρόνια δεν επικαιροποιήθηκε ο Περιφερειακός Σχεδιασμός;

• Πως γίνεται να διενεργούνται δαπάνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς κανένα επενδυτικό και επιχειρησιακό σχέδιο αλλά και χωρίς εξασφαλισμένες πιστώσεις;;

• Γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα απολύτως μικρό ή μεγάλο έργο στην Αττική;

• Γιατί οι διαγωνισμοί των Μονάδων Ανακύκλωσης και Ανάκτησης έχουν παγώσει εδώ και πολλούς μήνες;

• Γιατί ο φορέας δεν έχει ψηφίσει για το 2023 Κανονισμό Τιμολόγησης; Μήπως γιατί το κόστος για τους πολίτες θα εκτοξευθεί στα ύψη;…»!

Δικαστικοί λειτουργοί ακούτε!

Περιμένουμε τη δική σας απάντηση!!