Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο αστυνομικός που οδηγούσε το υπηρεσιακό όχημα στο οποίο είχε φορτωθεί το χασίς καθώς και ο Αλβανός κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν τον δρόμο προς τις φυλακές ενώ ο δεύτερος αστυνομικός που είχε συλληφθεί στην περιοχή της Σαγιάδας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα με χρηματική εγγύηση 8.000€, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και παρουσία στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

Ο αστυνομικός που αφέθηκε ελεύθερος, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του συναδέλφου του. Τη νύχτα που είχαν κοινή υπηρεσία του είπε ότι θα απουσιάσει για λίγη ώρα για κάποια προσωπική του δουλειά. Ο ίδιος δεν υποψιάστηκε τίποτα περίεργο και αυτός ήταν ο λόγος που άφησε εντός του οχήματος και το υπηρεσιακό του περίστροφο.

Ο Αλβανός που βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού εντός του αστυνομικού οχήματος που είχαν φορτωθεί τα ναρκωτικά, ισχυρίστηκε ότι πίστευε πως συμμετείχε σε επίσημη αστυνομική επιχείρηση!!

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε συνεργασία με τον συγκεκριμένο αστυνομικό από το παρελθόν και μάλιστα, ότι σύμφωνα με πληροφορίες που ο ίδιος παρείχε, έχουν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και διακινητές τους στο παρελθόν. Στο πλαίσιο αυτό, όπως ισχυρίστηκε, πίστευε και την περασμένη Παρασκευή ότι συμμετείχε σε νόμιμη αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού και κατάσχεσης της ποσότητας των ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός τώρα που προφυλακίστηκε και σύμφωνα με πληροφορίες ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης κοκαίνης και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο εθισμός αυτός τον οδήγησε στην συγκεκριμένη μεταφορά μεγάλης ποσότητας χασίς. Βάση των ίδιων πληροφοριών ζήτησε πραγματογνωμοσύνη προκειμένου μέσω αυτής να επιβεβαιωθεί η χρήση κοκαίνης που ισχυρίζεται.