«Τα στατιστικά στοιχεία για την πορεία της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου, τα οποία προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων του Ευρωπαϊκού Συστήματος Πληροφόρησης για Δασικές Πυρκαγιές, γκρεμίζουν τις έωλες δικαιολογίες της κυβέρνησης περί “κλιματικής κρίσης”, υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της, η Ελληνική Λύση.

Όπως σημειώνει στη συνέχεια, «η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ 20 Μεσογειακών χωρών σε καμένες εκτάσεις, με πολλαπλάσιες καταστροφές αναλογικά με την εδαφική της έκταση σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε πολύ λιγότερες «μεγάλες δασικές πυρκαγιές (>300 στρέμματα)» σε σύγκριση με τις συγκεκριμένες χώρες! Με μόλις 27 μεγάλες δασικές πυρκαγιές, όταν στο αντίστοιχο διάστημα η Ισπανία είχε 340 και η Ιταλία 220!».

Ως εκ τούτου, συμπεραίνει, «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε αντίθεση με τις άλλες χώρες της Μεσογείου, το περιβόητο “επιτελικό κράτος” αδυνατεί να σβήσει τις φωτιές. Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης περί “κλιματικής κρίσης”, είναι “πομφόλυγες” για να αποκρύψει την εγκληματική ανικανότητά της».